Dienstenbond CNV

Nieuws

Leden stemmen in met principeakkoord Sociaal Contract VBA

22 maart 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo

Door: f.monsma

OR-verkiezing succesvoller dan gedacht

Half februari heeft CNV Dienstenbond een principe-akkoord bereikt met de VBA over het Sociaal Contract. De onderhandelingen daarover hebben (te) lang geduurd, maar het resultaat is er nu. Leden hebben inmiddels al hun mening kunnen geven over het bereikte akkoord en hebben ingestemd.

Na telling van alle binnengekomen reactieformulieren blijkt dat een overgrote meerderheid van de leden hebben ingestemd met het bereikte akkoord. Dat betekent dat CNV Dienstenbond aan de directie van de VBA laat weten dat wij akkoord zijn met het Sociaal Contract. Er moet nog wel tekstoverleg plaatsvinden; de afspraken moeten wel goed worden opgeschreven. Onder dat voorbehoud is de directie geïnformeerd over de instemming van de leden.

Het Sociaal Contract heeft een terugwerkende kracht vanaf 2004. Medewerkers die te maken hebben gehad met kleine reorganisaties, functiewijzigingen, herstructureringen, etc. in het bedrijf kunnen op dit contract een beroep doen. In veel gevallen zal dat (ook in het verleden) niet zoveel uitmaken, het nieuwe Sociaal Contract is gebaseerd op het oude. Echter, kijk wel goed naar eventuele herplaatsingen buiten het bedrijf, dat is ook met dit contract niet zomaar mogelijk. Ook medewerkers die als gevolg van de Commerciële Heroriëntatie consequenties hebben ondervonden vallen onder dit Sociaal Contract.

OR-verkiezing
De OR-verkiezingen van januari zijn ook voor CNV Dienstenbond goed verlopen. Beter zelfs dan in eerste instantie aan u gemeld. Niet twee, maar drie CNV-leden hebben zitting in de OR. Per abuis is u niet gemeld dat ook dhr. Gerrit Hilhorst gekozen is in de Ondernemingsraad van de VBA. Dhr. Hilhorst is instructeur bij Verdeling Bloemen bij Logistiek. Daarmee is naast de kantoren, ook een vertegenwoordiger vanuit de logistieke afdelingen. Dat maakt dat CNV Dienstenbond prima vertegenwoordigd is in de OR. Ook dhr. Hilhorst wensen we veel succes in de OR.

CNV Dienstenbond is een vakbond die op alle fronten opkomt voor de belangen van de leden. Ook in de ondersteuning van OR-leden. Zeker in een jaar waarin er veel op het spel staat met de komende fusie. Wij doen dat om de leden te ondersteunen. Echter, ook niet-leden blijven daarvan meeprofiteren. Maak ze lid, ook zij hebben er voordeel bij.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl