Gemeente Bussum

Maatregelen voor veiliger kruising
kruising1-webiste.jpg

Uit een rapport van de politie Gooi en Vechtstreek blijkt dat de kruising Koekoeklaan/Amersfoortsestraatweg erg onveilig is.

Er gebeuren teveel ongelukken, vooral met fietsers. Daarom gaat het kruispunt binnenkort op de schop.

Dubbelzijdig

Het fietspad langs de Amersfoortsestraatweg is dubbelzijdig. Fietsers komen dus van beide kanten, wat voor automobilisten die uit de Koekoeklaan komen goed opletten geblazen is. Daarna volgt meteen de voorrangssituatie op de Amersfoortsestraatweg, waar de tweede beslissing moet worden genomen. Ook voor automobilisten komend vanaf de Amersfoortsestraatweg die de Koekoeklaan in willen rijden, is de situatie erg complex en dus gevaarlijk.

Rustpunt

Door het fietspad in een ruime bocht richting de Koekoeklaan aan te leggen, wordt voor automobilisten een ruimte gecreëerd tussen het dubbelzijdig fietspad en de rijbaan. Deze ruimte biedt een rustpunt voor de automobilist en geeft fietsers de mogelijkheid om achter de stilstaande auto te passeren. Zo wordt de voorrangssituatie opgesplitst.

Fietsers op het dubbelzijdige fietspad op de Amersfoortsestraatweg hebben ten allen tijde voorrang op het betreffende kruispunt.