Gemeente Bussum

Huisregels voor warm welkom
huisregels-website.JPG

Zoals in ieder huis, gelden er ook regels in het gemeentehuis. Alhoewel de meeste regels voor zich spreken - ze gelden immers ook bij u thuis - heeft de gemeente borden opgehangen als geheugensteuntje voor bezoekers. Het eerste woord op het bord luidt: Welkom!

Vriendelijk en beleefd

Wie zich welkom voelt, zal zich graag als een goede gast gedragen. Dat is de gedachte achter `Welkom'. Iedereen is welkom in het gemeentehuis en als iedereen zich vriendelijk en beleefd gedraagt, dan is een bezoek aan het gemeentehuis een prettige aangelegenheid. Voor u als bezoeker, maar ook voor de medewerkers.

Protocol

De aandacht voor de huisregels vormt een onderdeel van de aanpak van agressie. De gemeente Bussum heeft een agressieprotocol uitgewerkt, waarin staat beschreven hoe de gemeente met agressie in en om het gemeentehuis omgaat en welke extra maatregelen zijn en worden getroffen om dit zo effectief mogelijk te doen. Zo hangen er sinds een tijdje camera's in de publieke ruimtes en zijn mensen opgeleid in het omgaan met agressie.

Een afschrift van de Gedrags- en huisregels voor bezoekers van gemeente Bussum kunt u hieronder downloaden.


* Huisregels voor bezoekers-afschrift.pdf