Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 maart 2007

Automobilist raakt van de weg

Enschede

De politie kreeg op donderdag 22 maart omstreeks 02.00 uur een melding dat er een aanrijding met letsel had plaatsgevonden op de Lambertus Buddestraat in Enschede. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij een personenauto in de berm staan. De bestuurder van het voertuig, een 21-jarige man uit Enschede, was door onbekende oorzaak van de weg geraakt en in de berm terecht gekomen. De 21-jarige is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau vanwege vermoedens van alcoholgebruik. Daar blies hij 0,78 promille op de ademanalyse. Voor verder onderzoek is hij opgesloten. Zijn passagier, een 20-jarige Enschedeër, werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie maakt proces-verbaal op. (07-036988)

Mishandeling

Enschede

Op de Molenstraat in Enschede is woensdag 21 maart omstreeks 18.00 uur een 23-jarige man uit Enschede mishandeld door een 33-jarige plaatsgenoot. De twee waren elkaar tegen gekomen op straat en hadden woorden gekregen. De 33-jarige sloeg hierbij de 23-jarige in het gezicht met een blikje. De politie heeft de 33-jarige, die veelpleger is, aangehouden wegens mishandeling en meegenomen naar het bureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. 07-036911)

Vechtpartij

Enschede

In een woning aan de Semarangstraat in Enschede heeft woensdag 21 maart omstreeks 15.30 uur een vechtpartij plaatsgevonden tussen twee mannen. Een 38-jarige Enschedeër kreeg ruzie met zijn huurbaas, een 41-jarige plaatsgenoot. De twee kregen een meningsverschil en raakten hierbij slaags. De broer van de huurbaas, een 26-jarige Enschedeër, mengde zich ook in de ruzie. De broer van de 38-jarige, een eveneens 38-jarige Enschedeër probeerde het ruziënde drietal uit elkaar te halen. De politie hield de 41-jarige en de 26-jarige Enschedeër aan en bracht ze over naar het bureau. Na verhoor kon de 26-jarige gaan omdat hij slechts geprobeerd had de vechtenden uit elkaar te halen. De 41-jarige werd na verhoor die avond weer in vrijheid gesteld. (07-036819)

Man rijdt met drank op

Enschede

Tijdens een controle heeft de politie op woensdag 21 maart omstreeks 13.00 uur op de Ouverturestraat in Enschede een 42-jarige automobilist uit Enschede aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 0,70 promille op de ademanalyse. Tevens bleek dat het rijbewijs van de man eerder al was ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (07-036708)

Aanrijding automobilist en bromfietser

Enschede

Op de Zweringweg heeft op woensdag 21 maart een aanrijding plaatsgevonden tussen een 29-jarige automobiliste uit Enschede en een 33-jarige bromfietser uit diezelfde plaats. De 33-jarige reed met zijn bromfiets op de Egstraat en wilde linksaf de Zweringweg op rijden. Toen hij de Zweringweg overstak zag hij hierbij een van rechts komende auto van de 29-jarige over het hoofd, met een aanrijding als gevolg. Uit controle van de politie bleek dat de 33-jarige niet in het bezit was van een rijbewijs omdat hij deze eerder is kwijtgeraakt. De politie maakt hiervoor proces-verbaal op. (07-036902)

Verkeerscontrole

Enschede

Door de politie is op woensdag 21 maart een verkeerscontrole gehouden. Er werd gedurende de avonduren gecontroleerd op verlichting de Hengelosestraat en Haaksbergerstraat. Er werden 32 fietsers bekeurd die geen verlichting voerden. Zij krijgen een bekeuring thuisgestuurd. (07-036948)

Politie treft hennepkwekerij aan

Hengelo

De politie heeft naar aanleiding van een onderzoek op woensdag 21 maart een hennepkwekerij ontmanteld in een pand aan de Eikstraat in Hengelo. In het pand troffen de agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan met in totaal ruim 900 planten. De agenten hebben de kwekerij ontruimd en de planten vernietigd. De politie stelt een onderzoek in en maakt proces-verbaal op. (07-036112)

Politie en belastingdienst pakken katvangers

Twente

De politie heeft in samenwerking met de Belastingdienst een grootschalig onderzoek gehouden met als doel het ontmoedigen en terugdringen van de overlast door en met voertuigen op naam van zogenaamde katvangers.

Met katvangers worden personen bedoeld, die meestal tegen betaling, kentekens van auto's op hun naam hebben, die zij niet in bezit hebben. De daadwerkelijke eigenaars/gebruikers van die auto's ontduiken zo wegenbelasting, zijn niet verzekerd en plegen veelvuldig verkeersovertredingen met de auto's. Door het gebruik van katvangers hopen de autobezitters te voorkomen dat hun identiteit bekend wordt bij overheidsinstanties. De katvanger krijgt de rekeningen, waardoor veel vorderingen door belasting en politie niet inbaar zijn. De eigenaar van de auto is vaak onbekend en moeilijk op te sporen. Zowel de katvanger als de auto-eigenaar zijn strafbaar.

Bij de actie waren politieagenten, een deurwaarder en medewerkers van de belastingdienst aanwezig. De actie vond plaats in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 maart in Enschede, waar op verschillende locaties auto's van katvangers werden aangetroffen. In totaal werden bij deze actie 7 auto's in beslag genomen. Voorafgaand aan deze actie waren vanaf 1 januari 2007 al eens 14 voertuigen van katvangers in beslag genomen. Er werden geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek wordt voortgezet. (07-036561)



Politie Twente