Ruimte voor iedereen in Schiebroek

22.03.2007 / 14:02 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vestia rotterdam noord

Vestia rotterdam noord

http://www.vestia.nl/

De bewoners van Schiebroek-Zuid zijn een gemeenschappelijke ruimte rijker. Woensdagochtend 21 maart is in de Stephanusschool in Schiebroek een multifuntionele ruimte en een podium feestelijk geopend. Deze multifunctionele ruimte mag gebruikt worden door alle bewoners en bedrijven uit Schiebroek. Wilt u een vergadering beleggen, aerobiclessen gaan geven, uw verjaardag vieren of een toneelstuk opvoeren? Maak dan gebruik van die multifunctionele ruimte en neem contact op met de Stephanusschool!

Groeibriljant
De Stephanusschool heeft in 2004 de Groeibriljant gewonnen met hun idee voor de multifunctionele ruimte (een ruimte niet alleen bedoeld voor de school, maar voor iedereen in de wijk). Dit idee viel erg in de smaak bij de Gemeente Rotterdam en bij Vestia Rotterdam Noord. Met het gezamenlijke geldbedrag is de school snel aan de slag gegaan.

Voor iedereen
Alle ruimtes zijn nu klaar en kunnen in gebruik genomen worden. De multifunctionele ruimte (en het podium) mag door iedereen in de wijk gebruikt worden. Bijvoorbeeld om een vergadering te houden, aerobicles te geven, een toneelstuk op te voeren of een verjaardag te vieren.

Feest
Dat de ruimtes nu klaar zijn, kon niet onopgemerkt voorbijgaan. Het was reden voor een feest. De hele woensdagochtend hebben leerlingen en leraren van de school met elkaar in de multifunctionele ruimte genoten van optredens van een rapper, een beatboxer en een zangeres. Als klap op de vuurpijl gaf illusioniste Sylvia Schuyer (bekend van De Wereld van K3) een magische show weg. Sylvia heeft samen met de directrice van de school, de portefeuillehouder Onderwijs van de deelgemeente en de bedrijfsdirecteur van Vestia Rotterdam Noord de ruimtes spectaculair geopend met een confettikanon.


---