Van den Ende & Deitmers neemt belang in Albumprinter

22.03.2007 / 14:03 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vandenende?

Vandenende?

PERSBERICHT

VAN DEN ENDE & DEITMERS NEEMT BELANG IN ALBUMPRINTER

Amsterdam, 22 maart 2007.
Het Crossmedia Fund van Van den Ende & Deitmers neemt een belang van 30% in Albumprinter, de leverancier van digitaal gedrukte fotoboekoplossingen. Door toetreding van deze nieuwe aandeelhouder verwacht Albumprinter internationaal sneller te kunnen groeien.
Albumprinter, opgericht in 2001 en gevestigd in Amsterdam, maakt van digitale foto's professioneel gedrukte boeken, kalenders en agenda's. Met de software van Albumprinter kunnen consumenten een professioneel fotoboek samenstellen met hun eigen digitale foto's. Naast het eigen merk Albumprinter.com, levert Albumprinter ook private labelled fotoboek oplossingen aan grote detailhandel partners in binnen- en buitenland. Internationale expansie
Algemeen directeur Joris Keijzer van Albumprinter over de toetreding van het Van den Ende & Deitmers: 'Met deze investering kunnen we onze spectaculaire groei van de afgelopen jaren doorzetten en onze leidende positie in Europa en de Verenigde Staten verder uitbouwen. Met Van den Ende & Deitmers krijgen we bovendien een zeer betrokken aandeelhouder met een fantastisch netwerk in diverse mediakanalen.' Hubert Deitmers,managing partner bij Van den Ende & Deitmers: 'Albumprinter is uniek gepositioneerd in een marksegment dat nog maar aan het begin staat van zijn ontwikkeling. Wij hebben grote waardering voor de wijze waarop het bedrijf zijn positie als marktleider heeft weten op te bouwen. Wij zijn enthousiast over de plannen en ambities van dit jonge bedrijf en willen graag onze kennis en ervaring inzetten om Albumprinter internationaal nog sterker op de kaart te krijgen.'
Albumprinter
Albumprinter is de afgelopen vier jaar uitgegroeid tot Europees leider op het gebied van innovatieve fotoboekoplossingen, met klanten in vrijwel alle Europese landen. Sinds 2006 is Albumprinter ook actief op de Australische en Amerikaanse markt, waar het bedrijf een net zo stormachtige ontwikkeling verwacht.
Van den Ende & Deitmers
Van den Ende & Deitmers is een venture capital maatschappij die via het Crossmedia Fund en het Crossborder Fund met passie investeert in West-Europese bedrijven met internationale groeipotentie. Het Crossmedia Fund is een zogeheten sectorfonds dat zich concentreert op investeringen in Content, Social Networks, E-commerce en ICT Services. Het Crossborder Fund investeert daarentegen, ongeacht de sector, in gevestigde bedrijven die in de thuismarkt hun positie hebben bewezen en internationaal willen expanderen. Eerder werden belangen genomen in de televisieproducent Eyeworks, de ontwikkelaar van interactieve televisieformats Fruitlounge Media, de dienstverlener op het gebied van Business Proces Outsourcing Unamic en het crossmediale platform Bright.

Voor aanvullende informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met: Van den Ende & Deitmers
Hubert Deitmers
Telefoon +31 20 794 77 77
www.endeit.nl

Albumprinter
Mariette Neumann, PR
Telefoon+316 - 4640 7876
www.albumprinter.com