Gemeente Epe


EUR 546.400, - subsidie voor Stichting Koppel

De Stichting Koppel en de gemeente Epe hebben afspraken gemaakt over de inzet van subsidie voor 2007. Vervolgens heeft het college van B&W aan Koppel de subsidie van ¤ 546.400,- voor 2007 verleend. Dit is hetzelfde bedrag als vorige jaar.

De financiële situatie van Koppel was aanleiding voor nader overleg tussen de stichting en de gemeente. Door vermindering van externe inkomsten bleef voor Koppel alleen de gemeentelijke subsidie over. Koppel en de gemeente Epe hebben nu afgesproken die subsidie op een andere manier te besteden. Het accent ligt bij het 'jonge kind' en ook andere prioriteiten van B&W op het gebied van jeugd en leefbaarheid worden in stand gehouden. Het Moluks sociaal cultureel werk blijft op hetzelfde niveau. Het peuterspeelzaalwerk loopt terug met zes dagdelen verdeeld over de zalen in Epe en Vaassen, in de kernen Oene, Emst en Zuuk blijft het gelijk. Wat betreft jongerenwerk en wijkmanagement zijn afspraken gemaakt over wat minimaal geleverd moet worden door Koppel. Dit betekent dat Koppel op die terreinen nog activiteiten kan en zal onderhouden. De diverse activiteiten rondom kinderwerk kunnen niet meer uitgevoerd worden. Op deze manier en aangevuld met andere inspanningen kan Koppel blijven produceren binnen een sluitende begroting.

Koppel en de gemeente Epe zien 2007 als een overgangsjaar. Koppel streeft er naar de financiële huishouding op orde te brengen zodat de gemeente vanaf 2008 producten kan inkopen bij een financieel gezonde instelling. De gemeente zal in 2007 bepalen of de producten die Koppel aanbiedt een bijdrage leveren aan het gemeentelijk lokaal sociaal beleid en met name aan de Jeugdnota die de gemeente gaat opstellen.