Peuters Texel welkom in tandartsbus

22.03.2007 / 14:40 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Univé verzekeringen

Univé verzekeringen

22 maart 2007

Peuters Texel welkom in tandartsbus
Peuter Tandzorgplan Univé pakt verslechterende gebitten jeugd aan

Den Burg. Vandaag zijn de eerste Texelse peuters ontvangen in de tandartsbus van de Stichting Jeugdtandverzorging Texel. Tot op heden werd de bus alleen ingezet bij basisscholen. Dat er nu ook structureel tandzorg in de bus wordt verleend aan peuters, is te danken aan het Peuter Tandzorgplan van de Noord-Hollandse Tandartsen Vereniging en Univé Zorgverzekeringen. Het Tandzorgplan heeft als doel om de toename van gaatjes en tandbederf bij de jeugd tegen te gaan.

11)'Vanaf twee jaar naar de tandarts'is de titel van het Peuter Tandzorgplan van Univé en de Noord-Hollandse Tandartsen Vereniging dat eind vorig jaar van start ging. Om de toename van gaatjes en tandbederf bij de jeugd tegen te gaan, ontvangen kinderen in Noord-Holland Noord en op Texel voortaan op tweejarige leeftijd bij het consultatiebureau een oproepkaart voor een eerste bezoek aan de tandarts. Posters en folders bij de consultatiebureaus en tandartsen wijzen ouders op het belang van tandartsbezoek.

De situatie op Texel vroeg echter om een oplossing op maat. De Texelse jeugd is gewend om naar de tandartsbus te gaan die periodiek bij de basisscholen voorrijdt. De peuterscholen werden niet bezocht en daardoor kwamen kinderen vaak pas op vierjarige leeftijd voor het eerst bij de tandarts. Te laat, volgens de initiatiefnemers van het Peuter Tandzorgplan, veel kwaad is dan al geschied door een gebrek aan goede voorlichting en verkeerde poets- en eetgewoontes. De Stichting Jeugdtandverzorging Texel en de tandartsen op Texel werken graag mee aan het nieuwe tandzorgplan voor de allerkleinsten. Tandarts Coen Hendriks, die vandaag de eerste peuters ontving:'We zijn erg blij dat de samenwerking tussen de verschillende partijen er voor zorgt dat alle peuters op Texel worden bereikt. We hebben de afgelopen jaren samen met de Stichting Jeugdtandverzorging Texel al geprobeerd de peuterzorg meer onder de aandacht te brengen. Peuters met tandbederf werden naar ons doorverwezen en door ons behandeld. We kunnen nu veel gebitsproblemen voorkomen omdat we er op tijd bij zijn'.

Univé is verheugd over het enthousiasme waarmee de consultatiebureaus en de tandartsen de peutertandzorg oppakken. Op landelijk niveau heeft Univé samen met fusiepartners VGZ-IZA-TRIAS een actieve lobby gevoerd om het halfjaarlijks onderzoek voor volwassenen weer op te nemen in de basisverzekering. In de praktijk blijkt dat ouders hun kinderen vanzelfsprekend meenemen bij deze halfjaarlijkse controle. De lobby lijkt succesvol want in het coalitieakkoord van het nieuwe kabinet is de herinvoering van de halfjaarlijkse controle benoemd.

- EINDE PERSBERICHT -
Een foto van de eerste peuters op de tandartsbus op Texel is rechtenvrij beschikbaar op www.anp-photo.com

Over Univé
Univé Verzekeringen is een coöperatieve verzekeraar en is in Noord-Holland Noord de grootste verzekeraar. Zij werkt zonder winstoogmerk. Univé biedt brand-, zorg-, schade- en levensverzekeringen tegen concurrerende premies. Meer informatie over Univé vindt u op www.unive.nl.
Univé is onderdeel van Univé-VGZ-IZA-Trias. Samen behartigen zij de belangen van 4,2 miljoen zorgverzekerden en 550.000 schadeverzekerden.

Fotobijschrift (zie www.anp-photo.nl):

Foto stoel:
Tweejarige tweeling Levi en Gwen Smit voor het eerst op de stoel van de tandarts. Tot op heden werd de tandartsbus op Texel alleen ingezet bij basisscholen en kwamen kinderen vaak pas op vierjarige leeftijd voor het eerst bij de tandarts. Door het Peuter Tandzorgplan van Univé Zorgverzekeringen en de Noord-Hollandse Tandartsen Vereniging kunnen nu de peuters vanaf twee jaar in de tandartsbus terecht.

Foto bus:
Tweejarige tweeling Levi en Gwen Smit voor het eerst op bezoek van de tandarts. Tot op heden werd de tandartsbus op Texel alleen ingezet bij basisscholen en kwamen kinderen vaak pas op vierjarige leeftijd voor het eerst bij de tandarts. Door het Peuter Tandzorgplan van Univé Zorgverzekeringen en de Noord-Hollandse Tandartsen Vereniging kunnen nu de peuters vanaf twee jaar in de tandartsbus terecht.