Rabobank plaatst grootste obligatielening ooit

22.03.2007 / 14:57 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Rabobank nederland

Rabobank nederland

Succesvolle uitgifte van 4 miljard euro tegen relatief laagste tarief


Rabobank heeft de grootste Rabo-obligatielening ooit geplaatst met een hoofdsom van 4 miljard euro, een looptijd van 5 jaar en een coupon van 4.125%. Het funding niveau voor Rabobank is de laagste ooit in een 5 jaars euro transactie groter dan 1 miljard. Deze ligt een basispunt lager dan de 5 jaarstransactie van 2006 tegen een volume dat meer dan 2 keer zo groot is. Vooral in de huidige markt is dit een fantastisch resultaat voor de bank.

Voor de lening was grote belangstelling van investeerders ondanks de onrustige kapitaalmarkten en het gure klimaat voor uitgiftes. Het orderboek was van hoge kwaliteit en bestond voor meer dan 60% uit centrale banken (zowel Europa, Midden-Oosten en Azie), pensioenfondsen en vermogensbeheerders. De totale inschrijving bedroeg 6,5 miljard euro, daarmee was de lening ruim overtekend. De Rabobank gebruikt het geld voor de financiering van de groei van haar kredietverlening.

Rabobank's CFO Bert Bruggink toont zich opgetogen over het resultaat: .Dit record is het resultaat van Rabobanks continue werk met institutionele investeerders, een verantwoorde benadering van de financiele markten en een perfecte timing voor nieuwe uitgiftes.Rabobank is de eerste bank die na onrustige weken op de financiële markten een uitgifte doet die meteen een doorslaand succes is. Dat zegt veel over de kracht van de Rabobank; de markt bevestigt nog eens dat wij wereldwijd tot één van de hoogwaardigste private crediteuren behoren..

Bruggink benadrukte ook dat het mogelijke was geweest een iets kleinere lening tegen een nog betere prijs uit te geven. .Rabobank heeft bewust besloten om loyale investeerders met goede allocaties en scherpe prijzen te belonen. De combinatie van goede liquiditeit in de markt en scherpe prijs geeft de investeerders nu meer waarde en voor de toekomst betere mogelijkheden tot een positieve prijsontwikkeling., aldus Bruggink.

Voor vragen: Persvoorlichting Rabobank Groep
Raymond Salet, tel. 030 216 28 32 of mail: r.salet@rn.rabobank.nl