Gemeente IJsselstein


Postzegel IJsselstein uitgebracht

Datum: donderdag 22 maart 2007
IJsselstein beschikt sinds 22 maart over een eigen unieke postzegel. de postzegel van IJsselstein Op initiatief van Utrecht Toerisme & Recreatie (UTR), een non-profit organisatie gericht op het bevorderen van toerisme en recreatie in de provincie, zijn vier verschillende stadspostzegels ontwikkeld, waaronder voor de stad IJsselstein. Uit handen van burgemeester Kok van IJsselstein ontving Michiel Abel de eerste zegels.
Winnaar
"Een erg leuk initiatief van UTR", aldus burgemeester Doede Kok, "en een primeur voor de stad IJsselstein." Ook Michiel Abel is erg tevreden over het eindresultaat. De dertienjarige is de winnaar van de Fotowedstrijd IJsselstein 2006, georganiseerd door Martin Planken. Met zijn foto `Ganzen Michiel Abel ontvangt uit de handen van burgemeester Kok de eerste IJsselstein-postzegel op de Overtoom' wist hij vorig jaar de wedstrijdjury te overtuigen en dit jaar pronkt zijn foto op de postzegel van zijn eigen stad. Voor de deur van VVV IJsselstein en de historische stadswaag werd hij de eerste bezitter van deze unieke zegels.
Postzegel
Vanaf 22 maart is de zegel verkrijgbaar bij VVV IJsselstein tegen de prijs van een gewone postzegel. Deze kan gekocht worden in combinatie met een ansichtkaart of als setje met tien zegels. Daarnaast zijn er ook postzegels van de steden Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein ontwikkeld, die verkrijgbaar zijn in de eigen VVV. Het gaat vooralsnog om een pilot die afhankelijk van het resultaat wordt omgezet in een langer lopende actie.