Gemeente Den Haag

Datum
22 maart 2007

Den Haag positief over wijkenaanpak minister Vogelaar

De gemeente Den Haag is positief over de wijkenaanpak van minister Vogelaar van VROM (Wonen, Wijken en Integratie). Het kabinet wil fors investeren in het oppakken van problemen op het gebied van wonen, werken, leren, integratie en veiligheid in een aantal specifieke wijken in Nederland. Vandaag heeft de minister de lijst van wijken bekend gemaakt die daarvoor in aanmerking komen. Voor Den Haag zijn dat de Stationsbuurt, Schilderswijk, Transvaal en Den Haag Zuidwest.

Verantwoordelijk wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) is blij met de aandacht van het nieuwe kabinet voor achterstandswijken: "Er is nu duidelijk een focus op de grote steden vanuit het kabinet en dat is terecht. We praten over wijken waar de bevolkingssamenstelling eenzijdig is en die kampen met werkloosheid, verloedering, verouderde woningen, overlast en criminaliteit. Het is goed dat het kabinet dat erkent en daar werk van maakt".

De gemeente Den Haag heeft de minister eerder deze maand al een tienpuntenplan aangereikt hoe de problemen in wijken moeten worden aangepakt. De tien punten variëren van aanpak van de woningvoorraad en de werkloosheid tot het investeren in jeugd, onderwijs, ondernemerschap en veiligheid. "Ik ga graag met minister Vogelaar verder in gesprek hoe we deze punten kunnen uitwerken voor de Haagse wijken. Samenwerking is daarbij het sleutelwoord; niet alleen tussen de ministeries, maar ook met de gemeenten, scholen, ondernemers en de wijkbewoners zelf. In Den Haag staan we er in ieder geval klaar voor om de schouders eronder te zetten en samen met het kabinet te werken aan prachtwijken".

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Directie Voorlichting en Externe Betrekkingen, Inge Freriksen, tel. 070 - 353 2622 of 06-21278785

IF/CL/07/51