Gemeente Alkmaar


Donderdag 22 maart 2007

De gemeente Alkmaar vraagt oordeel inwoners

Wat is de 'Staat van de Gemeente'?

Hoe denkt u over uw woonomgeving? Wat is uw oordeel over het gemeentebestuur? Wat vindt u van de gemeentelijke regels? Dat zijn vragen die staan in de 'Staat van de gemeente', een onderzoek van de gemeente Alkmaar. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk te weten wat Alkmaarders vinden, om zo rekening te kunnen houden met die mening.

In Alkmaar krijgen 1.200 willekeurig gekozen inwoners binnenkort een brief met een vragenlijst over de gemeente. De gemeente vraagt deze mensen even de tijd te nemen om de vragenlijst in te vullen. In de vragenlijsten kunnen inwoners hun waardering geven over een aantal aspecten van de gemeente. Als een groot aantal inwoners dit doet, kan de gemeente op hoofdlijnen de 'Staat' van de gemeente aangeven: hoe staat de gemeente er op dit moment volgens de inwoners voor? Inwoners wordt gevraagd een zo eerlijk mogelijk oordeel te geven over de gemeente en over het gemeentebestuur, zodat deze 'staat van de gemeente' ook daadwerkelijk weergeeft wat de inwoners denken.

De vragenlijst 'De Staat van de Gemeente' wordt ook in een aantal andere gemeenten aan burgers voorgelegd, zodat Alkmaar als gemeente vergeleken kan worden met deze andere gemeenten. Dit zijn Hoorn, Castricum, Harenkarspel, Heemskerk en Graft-De Rijp.

Omdat de Staat van de Gemeente tweejaarlijks wordt afgenomen, kan het zijn dat inwoners al eerder in een voorafgaand jaar deze vragenlijst hebt ontvangen. Dat is echter puur toeval omdat het om een steekproef gaat. Indien mensen al eerder aan De Staat van de Gemeente hebben meegedaan, wordt het toch op prijs gesteld als zij de vragenlijst opnieuw invullen.

Anoniem
Voor de betrouwbaarheid van het onderzoek is het van belang dat zoveel mogelijk enquêtes ingevuld terugkomen. Deelname aan het onderzoek is volkomen anoniem. De formulieren worden gescand en daarna vernietigd. De formulieren worden gegarandeerd niet voor commerciële doeleinden gebruikt.

Meer informatie: afdeling Communicatie, Inge Jonker, (072) 548 89 90


-----------------------

---- --