Gemeente Amsterdam


Adobe adres
Bezoek
Bezoekadres stel 1
Stadhuis, Am
Stadhuis, Amsterdam
1011 PN Am stel 1

Postbus 202 Directie Communicatie 1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl
Persbericht

Datum 22 maart 2007
Kenmerk 054

Amsterdam tevreden met de keuze van wijken door VROM

Minister Vogelaar heeft vandaag vijf Amsterdamse wijken benoemd die in aanmerking komen voor het project `Van probleemwijk naar prachtwijk'. Tjeerd Herrema, wethouder Volkshuisvesting, is tevreden met deze keuze en wil snel met de minister tot een Amsterdams plan van aanpak komen.

Tjeerd Herrema: "De minister zet de aanpak van deze wijken hoog op de agenda. Dat is een extra impuls voor waar we in Amsterdam al mee bezig zijn. Maar we hebben meer nodig dan een benoeming van de wijken: er moet tempo worden gemaakt. In het plan van aanpak moet de nadruk komen te liggen op de sociaal-economische positie van de mensen. Soms gaat dat verder dan de grenzen van de wijk. Het plan van aanpak moet dan ook verder worden uitgewerkt met de bewoners. Ik zie uit naar het bezoek van minister Vogelaar aan de geselecteerde wijken, om daar samen met mij in gesprek te gaan met bewoners."

Minister Vogelaar heeft de volgende wijken aangewezen: Nieuw West, Amsterdam Noord, Bijlmer, Amsterdam Oost (inclusief de Indische Buurt) en Bos en Lommer. In de geselecteerde wijken zal vooral gewerkt worden aan wonen, werken, leren, integreren en veiligheid. De aangewezen wijken zijn erg groot, daarom is maatwerk nodig. De betrokkenen zullen binnen de wijken per gebied bekijken wat de beste aanpak is om de leefbaarheid te verbeteren.

Pb-054