Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Speelruimte in gemeente Utrechtse Heuvelrug onder de loep

De gemeente Utrechtse Heuvelrug gaat haar huidige beleid op het gebied van speelruimte en speelvoorzieningen evalueren en nieuw beleid ontwikkelen. Wij doen dit in de vorm van een zogenoemd Speelruimteplan. Dit plan wordt in opdracht van de gemeente door een gespecialiseerd bedrijf, OBB-Ingenieursbureau, opgesteld. Op basis van onderzoek, inventarisatie en inspraak worden in het plan aanleg, beheer en onderhoud van de speelvoorzieningen beleidsmatig onderbouwd. Op deze wijze kan nog beter worden ingespeeld op de wensen van de gebruikers en omwonenden en kunnen verzoeken beter en sneller worden beoordeeld.

KinderKlankBord
De gemeente vindt het belangrijk om kinderen te betrekken bij het opstellen van het plan. Wij doen dit met het KinderKlankBord. Dit KinderKlankBord bestaat uit een rondgang, het maken van een buurtplattegrond en het invullen van een enquête. Kinderen worden via de basisscholen betrokken.

Ook de jongeren van 12 tot en met 18 jaar (en ouder) hebben behoefte aan speel-, ontmoetings- en sportmogelijkheden. Gesprekken met jongerenwerkers en met de jongeren zelf moet inzicht geven in de tekorten, kansen en mogelijkheden die er voor de jongeren zijn. Daarom organiseren wij in elke dorpskern een bijeenkomst voor jongeren.

klik voor uitgereide informatie en de enquête