Gemeente Lansingerland


Uitslag stemming gemeentewapen

De voorkeur ging vooral uit naar variant A1 Afgelopen week heeft u via een stemming uw voorkeur aan kunnen geven voor een nieuw gemeentewapen voor Lansingerland.

Door de Hoge Raad van Adel werden er twee varianten ontworpen. Er is enthousiast gebruik gemaakt van deze mogelijkheid om te stemmen op variant A1 of variant A2.

Via een poll op internet stemden in totaal 376 mensen. Daarbij hadden 213 de voorkeur voor variant A1 en 136 stemmers de voorkeur voor variant A2. In totaal vonden 4 mensen beide varianten bij de gemeente passen en 23 stemmers vond geen van beide varianten bij de gemeente passen.

Ook kon men het wapen dat de voorkeur had, uit Gemeentenieuws knippen en inleveren bij de SPiL-locaties in de drie kernen of men kon bellen naar de gemeente. In totaal hebben 31 mensen daar gebruik van gemaakt, 15 mensen hadden daarbij de voorkeur voor variant A1 en 16 mensen hadden de voorkeur voor variant A2.

Dit levert een totaalbeeld op van:

Aantal stemmers: 407

Voorkeur variant A1: 228 (56,02 %) Voorkeur variant A2: 152 (37,35 %)

Beide varianten passend 4

Geen variant passend 23

Wij danken alle stemmers voor hun moeite. Deze uitslag zal meewegen in de uiteindelijke keuze die door de gemeenteraad wordt gemaakt!

De beide varianten:
beide varianten voor het gemeentewapen, variant A1 heeft de voorkeur van de bevolking Lansingerland