Gemeente Lansingerland


WMO in Lansingerland 3

Eigen keuze ... ook om niet te hoeven kiezen ? De Wmo gaat over zorg in de brede zin van het woord. Zorgen voor elkaar. Zorgen dat iedereen die wil kan meedoen.

Over jeugd, over vrijwilligers en over zorg voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben. Maar de middelen zijn beperkt en er moeten keuzes worden gemaakt. Bijvoorbeeld tussen algemene preventieve maatregelen of gerichte hulp als het mis dreigt te gaan.

Als je hulp nodig hebt is het natuurlijk het allermooiste als je zelf kunt bepalen hoe je je budget, je geld dus, besteedt en aan wie. Maar zelf een eigen budget beheren brengt ook verantwoordelijkheid en administratieve taken met zich mee, en niet iedereen is in staat zelf alles te regelen. Of misschien kiest u liever voor zorg in natura omdat uw hoofd er even helemaal niet naar staat om na te denken hoe en waar u zorg in wilt gaan kopen. De meeste aanwezigen tijdens het Wmo-café vonden dat een eigen budget wel mogelijk moet zijn, maar alleen als mensen dat willen en er mee om kunnen gaan. Wat vindt u ?

Dinsdagavond 27 februari vond in `t Manneke in Berkel en Rodenrijs het eerste Lansingerland Wmo-café plaats. In het Wmo- café kan iedereen meepraten over de manier waarop de Wmo in Lansingerland vorm zou moeten krijgen. Tekenaar Harry van der Velde was er de hele avond bij en legde in beeld onderdelen uit de discussie vast.

In een serie van 5 weken, voorafgaand aan de commissievergadering van 10 april waarop het visiestuk Wmo wordt besproken, plaatsen we iedere week één van de tekeningen van die avond in deze krant met een heel kort stukje Wmo-informatie. Deze week de derde tekening.

Tussentijds meedenken en meepraten kan altijd: via het forum op internet: www.lansingerland.nl/zorg. Op die internetsite zullen ook alle tekeningen verschijnen.

WMO in Lansingerland (3)