Gemeente Lansingerland


Baggerwerken in Berkel en Rodenrijs

Baggerwerk in Berkel en Rodenrijs Het gaat om de Kleihoogt, Meerweg en Pastoor Verburghweg. De gemeente heeft in de achterliggende maanden onderzoek uit laten voeren naar de diepte van watergangen in de kern Berkel en Rodenrijs.

De gemeente moet dit onderzoek uitvoeren, omdat het hoogheemraadschap eisen stelt aan de waterdiepte van sloten en singels die een afwaterende functie hebben. Daarnaast zijn er monsters van de sliblaag genomen en zijn deze monsters geanalyseerd in een laboratorium

Van een aantal watergangen is vast komen te staan dat ze te ondiep zijn en gebaggerd moeten worden. Het betreft de watergangen van de Koningsvaren en Bergmolen en de vijver in de Leeuwenkuil. De baggerspecie die eruit moet is klasse 0 en klasse 1 baggerspecie. Dat betekent dat het schoon en bijna schoon is.

U kunt in de periode van 22 maart 2007 tot en met 10 april 2007 materieel in de genoemde watergangen aan het werk zien. De werkzaamheden zullen geen verkeersproblemen veroorzaken en op normale werkdagen plaatsvinden. Eventueel aanwezige vissen e.d. krijgen voldoende ruimte om te vluchten. Verder worden er aanvullende maatregelen genomen om het ecologisch milieu zoveel mogelijk te sparen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de uitvoeringsbegeleider voor de gemeente, Rob van der Valk van adviesbureau Syncera Water, op nummer: 06 221 99 797.