Gemeente Giessenlanden


Plan kappen van 72 bomen aan het Hoefpad in Arkel

Langs fietspad het Hoefpad en bij de speelkooi staan veel bomen dicht op elkaar. Deze bomen hebben veel meer ruimte nodig om zich voldoende te ontwikkelen. Laten we de situatie zo dan krijgen de bomen een ijle groei en ontstaat er taksterfte. Dit is geen fraai gezicht en bovendien onveilig vanwege kans op vallend hout.

Beter door minder

Door sommige bomen te kappen ontwikkelen de overgebleven bomen zich beter. Het duurt dan wel weer enkele jaren voordat het "laaneffect" volledig is hersteld. Nog een reden om tot dunnen over te gaan is dat de bomen nu door de stamvoet en de oppervlakkige wortels behoorlijke schade veroorzaken aan de verharding van het wandel/fietspad. Het plan is om het pad een halve meter te verleggen richting het zwembad, zodat er minder schade ontstaat van opdrukkende wortels.

In het groenplan van de Gemeente Giessenlanden 2006 is bovenstaand knelpunt van de bomen genoemd en is herinrichting groen als maatregel opgenomen in de planning voor 2007.

Uitvoering

De werkzaamheden voor het herstraten van het Hoefpad en het uitdunnen van de bomen willen wij gelijktijdig uitvoeren in het najaar van 2007.

inloopmiddag

U bent welkom voor een inloop in Odina op donderdag 5 april 2007 van 17.00 -19.00 uur. Wethouder Evertse en (beleids)medewerkers zijn daar aanwezig om u te informeren en met u over dit plan van gedachten wisselen.

Voor meer informatie kunt u ook bellen met Joop van Montfoort of Arie Harrewijn, tel. 0183-583867/589057.

Het gaat om het kappen van : 40 lindebomen, 23 essen, 6 esdoorns,1 els, 1 sierkers en 1 haagbeuk.

Te downloaden:

* Bomenplan speelkooi en omgeving.pdf (730.36 KB)
* Bomenplan fietspad Hoefpad.pdf (1.49 MB)