Dienstenbond CNV

Nieuws

Concept CAO-voorstellen AZL

22 maart 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo

Door: c.scheuneman

Op 8 maart 2007 hebben wij u gevraagd wat u belangrijk vindt voor de nieuwe CAO AZL. Hierop is enthousiast door u gereageerd. Het geeft CNV Dienstenbond een duidelijk beeld van uw wensen voor de nieuwe CAO. In de bijgevoegde concept voorstellen werken wij in samenspraak met de bedrijfsledengroep uw wensen uit!

Nieuwe CAO, nieuwe situatie AZL
U heeft CNV Dienstenbond gevraagd expliciet aandacht te besteden aan de nieuwe situatie van AZL bij de CAO-onderhandelingen. Leden hebben aangegeven dat de overname door ING ook mogelijkheden biedt om te bezien in hoeverre afspraken uit de CAO van ING kunnen worden toegepast op medewerkers van AZL. Hierbij werd door leden ook gevraagd naar de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals de personeelskortingen op hypotheekregelingen en kortingen op verzekeringen. Uw ondernemingsraad is deze secundaire arbeidsvoorwaardenregelingen al in kaart aan het brengen en deze regelingen zullen dan ook op de overlegtafel tussen ondernemingsraad en werkgever worden besproken. De primaire arbeidsvoorwaardenregelingen zullen wij uiteraard opvoeren in onze cao-voorstellen zoals u in onze bijgaande cao-voorstellen kunt nalezen.

Enquête CAO AZL
De enquête geeft aan dat de leden zorg en arbeid en werkzekerheid heel belangrijk vinden. Met betrekking tot werkzekerheid scoorden de volgende onderwerpen hoog: een persoonlijk opleidingsbudget, het erkennen van vaardigheden zonder diplomas, een periodiek loopbaanadvies bij een extern bureau en inzetbaarheid verplicht bespreken bij de voortgangsgesprekken. Bij zorg en arbeid werd ook bijzonder goed gereageerd op de volgende onderwerpen: een arbeidsvoorwaardenkeuzesysteem en goede afspraken over werktijden. Ook plezier in het werk vinden leden belangrijk.

Bijgaand treft u de concept voorstellen voor de CAO AZL aan. Deze voorstellen zijn gemaakt naar aanleiding van reacties van de leden en in overleg met de bedrijfsledengroep. Er zal geen speciale ledenbijeenkomst worden gehouden voor aanvang van het CAO-overleg, maar u kunt tot 28 maart 2007 reageren op deze voorstellen via e-mail aan uw bestuurder Carmen Scheuneman, via
c.scheuneman@remove-this.cnvdibo.nl of naar Harrie Reumkens.

Bijlage: conceptvoorstel (pdf)