Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer genomineerd voor WebWijzerAward

Ook dit jaar looft Burger@overheid.nl de WebWijzerAward uit. De bekendmaking van de winnaar van deze stimuleringsprijs voor de e-overheid was afgelopen dinsdag 20 maart tijdens de "Dag van de Burger", een bijeenkomst van de Nationale Ombudsman.

De WebWijzerAward is voor de overheidsorganisatie die de BurgerServiceCode het beste toepast. Zoetermeer behoorde tot de 10 genomineerde kandidaten, vanwege de website
www.zoetermeer.nl/burgerinitiatief.

Hoewel genomineerd, bleek Zoetermeer niet in de prijzen te zijn gevallen. Deze eer viel Den Haag ten deel.

De BurgerServiceCode is een gedragscode met tien kwaliteitseisen voor de relatie tussen burger en overheid in de moderne (digitale) samenleving. Zo weet de burger wat hij mag verwachten en de overheid wat haar te doen staat. De WebWijzerAward is dit jaar voor de tiende keer uitgereikt.

De gemeente Zoetermeer zet het digitaal burgerinitiatief in om burgers actief te betrekken bij het bestuur van de stad. Met het digitale instrument krijgen burgers de mogelijkheid om eerst in een forum over ideeën te praten, medestanders te vinden, hulp of advies te vragen en vervolgens in een digitale werkomgeving het voorstel uit te werken en in te dienen. De griffie verleent hierbij ondersteuning.

Wethouder Patrick van Domburg - aanwezig tijdens de uitreiking van de WebWijzerAward - overhandigt de `officiele' nominatie aan de voorzitter van de werkgroep communicatie van de gemeenteraad, voorafgaand aan de vergadering van de commissie Burger en Bestuur, maandag 26 maart.