Gemeente Leeuwarden


Actualisatie detailhandelsbeleid

Bron: Gemeente Leeuwarden (22-03-2007) Het college van Burgemeester en Wethouders van Leeuwarden zijn bezig met een actualisatie van het detailhandelbeleid. Het conceptrapport `Detailhandelsstructuurvisie Leeuwarden 2007' is geschreven. In de hernieuwde visie staan de volgende doelstellingen voorop: Leeuwarden is en blijft koopstad nummer één van Fryslân. Voor het lokale en (sub)regionale niveau is de instandhouding van buurt- en wijkwinkels voor dagelijkse boodschappen uitgangspunt van beleid;
Voor een succesvolle realisatie van het detailhandelsbeleid is niet alleen een goede visie nodig, maar ook randvoorwaarden zoals planologie, bereikbaarheid, parkeren, promotie, communicatie en monitoring zijn hierbij onmisbaar.

De visie van de gemeente ligt er. U kunt nu uw zienswijze inbrengen. Dit kan schriftelijk tot 13 april 2007 bij Burgemeester en Wethouders van Leeuwarden, postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden. Alle inbreng wordt verwerkt in een reactienota, die tegelijk met genoemd rapport aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Informatieavond
De gemeente Leeuwarden organiseert een informatieavond voor de detailhandel op dinsdag 3 april a.s. om 20.00 uur in het congrescentrum `It Aljemint', Doelestraat nr. 2-4 te Leeuwarden. U bent van harte welkom.
Het conceptrapport ligt ter inzage in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2 te Leeuwarden.