Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 22/3

TILBURG, 22 maart 2007

Politie onderzoekt toedracht schietincident

TILBURG: De recherche van het team Binnenstad is met een onderzoek gestart naar aanleiding van de aangifte van een 28-jarige Tilburger die gisteravond in een ziekenhuis behandeld werd aan een verwonding aan zijn hoofd veroorzaakt door een schampschot. Het slachtoffer verklaart dat hij op de Eisenhowerstraat tijdens een verkeersruzie van dichtbij werd beschoten door een man met een getint uiterlijk. Hij was daarna naar het ziekenhuis gereden om zich te laten behandelen. Hij mocht daarna het hospitaal weer verlaten.

Een 28-jarige Tilburger verklaart dat hij gisteravond met zijn auto over het Rooseveltplein reed. Van links, over de Eisenhowerstraat, kwam een auto, een oud model Honda Civic. Deze auto wilde rechts af slaan en nam daarbij de bocht te ruim. Hierdoor moest de aangever afremmen omdat hij die auto anders zou raken. Hij drukte uit boosheid op zijn claxon. Hierop stapte uit de Honda een man dreigend op hem af. De aangever gaf die man daarop een klap in zijn gezicht. Vervolgens haalde zijn opponent een vuurwapen te voorschijn. Het slachtoffer draaide zich om, hoorde een harde knal en voelde direct een steek op zijn achterhoofd. Hij legde zijn hand op die plek en voelde bloed. Hij stapte meteen in zijn auto en reed naar het ziekenhuis. De dader zou een man zijn met een getint uiterlijk, leeftijd circa 20 a 30 jaar, lengte circa 1.80 meter. Hij heeft donker kroeshaar, dat aan de zijkant opgeschoren is.

De politie heeft na de melding direct een buurtonderzoek ingesteld. Er is op dit moment nog niemand gevonden die de verklaring van de aangever bevestigt. De auto van het slachtoffer is voor technisch onderzoek in beslag genomen. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met het landelijk toegangsnummer politie 0900-844.

Fietsendief aangehouden

TILBURG: de politie heeft vanmorgen in een woning in de binnenstad op aanwijzing van een getuige een 30-jarige Tilburger aangehouden die uit de fietsenstalling bij het Centraal Station een mountainbike had gestolen. Een getuige was de dief gevolgd en waarschuwde de politie. De man gaf de diefstal toe. De fiets stond in de poort bij zijn woning. De politie maakt proces-verbaal op.

Aangever moet nog boetes betalen

TILBURG: De politie heeft gistermiddag op het politiebureau aan de Ringbaan Zuid een 18-jarige Tilburger aangehouden die nog drie openstaande geldboetes voor in totaal 343 euro had openstaan De Tilburger kwam aan het bureau om aangifte te doen van de verduistering van zijn motorfiets.

Hij had het voertuig via Marktplaats te koop gezet. Een man die interesse had heeft de motor na een proefrit niet meer teruggebracht. Het ging om een grijze Gilera Runner. De koper is een circa 18-jarige blanke man met zwart haar. Er is een aangifte van verduistering opgenomen. De aangever mocht het bureau verlaten nadat hij zijn boetes had betaald.

TILBURG: Een 22-jarige man uit Vlissingen kwam gisterenmiddag aan het politiebureau aan de Ringbaan uit eigen beweging een nog openstaande geldboete van 402 euro betalen. Hij had de boete gekregen omdat hij had gereden in een niet verzekerde auto. De man heeft een kwitantie gekregen.

Negen bekeuringen bij verkeerscontrole team Wilhelminapark

TILBURG: De politie van het team Wilhelminapark heeft gistermiddag op de Hoefstraat een algemene verkeerscontrole gehouden. Acht automobilisten kregen een bekeuring omdat ze geen autogordels droegen. Een bestuurder kreeg een bon omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had.

Jongeren betrapt bij het aanbrengen van graffiti

TILBURG: De politie heeft gisterenavond omstreeks 21.30 uur tijdens een postactie gericht op berovingen op het Von Weberpad twee Tilburgse knapen van 19 en 15 jaar betrapt die bezig waren met het aanbrengen van graffiti in het tunneltje aldaar. De oudste heeft een proces-verbaal gekregen. De jongste krijgt vermoedelijk een doorverwijzing naar Bureau Halt.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: Vannacht is omstreeks 02.00 uur op de Lage Witsiebaan een 45-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 375 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Hij had naar eigen zeggen 4 a 5 glazen bier gedronken. Aan het bureau bleek dat hij ook nog een boete van 52 euro had openstaan. Deze is door hem betaald.

Tandenborsteldief aangehouden

TILBURG: Vanmiddag is in een supermarkt op het Wagnerplein een 58-jarige Tilburgse betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had twee tandenborstels uit een rek genomen en in haar binnenzak gestopt. Ze werd nadat ze de kassa was gepasseerd aangehouden.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand

TILBURG: Tussen gisteravond 19.00 en vanmorgen 08.30 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Hilvarenbeekseweg. De dieven hebben met een trottoirtegel een ruit ingeslagen. Uit de kantoorruimte is een kluis gestolen met enkele duizenden euros. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Politie onderzoekt diefstal in supermarkt

HILVARENBEEK: Vanmorgen zijn uit de magazijnruimte van een supermarkt aan de Bloemenstraat zes computers gestolen. De daders zijn het magazijn vanuit de winkel binnen gegaan en hebben het pand vermoedelijk via de nooduitgang verlaten. De diefstal gebeurde tijdens een druk moment in de winkel.

Twee autos gestolen na woninginbraak

UDENHOUT: Vannacht is omstreeks 04.00 uur ingebroken in een woning aan de Zeshoevenstraat. De daders gooiden met een tegel de voorruit in. Vervolgens heeft een van de daders in de woning van twee autos de sleutels gevonden. Hierna zijn de daders met de autos die voor de woning stonden weggereden. De bewoners waren tijdens de inbraak thuis en werden wakker door het lawaai. Het ging allemaal erg snel. Zij zagen de autos nog wegrijden door de van Heeswijkstraat in de richting van de Slimstraat.

Het gaat om een Volkswagen Golf met het kenteken 61-NJ-XX en een Audi A 6 met het kenteken 50-RD-DP. De Audi is terug gevonden in Oirschot. Uit het onderzoek is gebleken dat het vermoedelijk gaat om drie knapen met een Noord Afrikaans uiterlijk, in de leeftijd van circa 20 jaar. Twee personen stonden voor de woning, terwijl een handlanger in de woning de sleutels zocht en vond. De politie heeft een sporen- en een buurtonderzoek ingesteld. Van de gedupeerde bewoners is en aangifte opgenomen.

Politie waarschuwt voor brutale woninginbrekers

TILBURG: Vannacht is omstreeks 04.00 uur ook in een woning aan de Hoevenseweg ingebroken. Daar gooide een inbreker met een stoeptegel een raam in, waarna de LCD televisie werd weggenomen.

Omstreeks 05.35 uur was het eveneens prijs aan de Pastoor Smitsstraat. Ook daar werd met een steen een raam ingegooid. Hierna konden de dieven met de hendel het raam openen. Uit de woning zijn onder meer een Playstation 2, een digitale ontvanger en een laptop gestolen.

De politie adviseert om waardevolle goederen in de woning, met name laptops en LCD of plasma TVs niet in het zicht te laten staan. Sluit de gordijnen en merk de waardevolle goederen.

In de afgelopen maanden zijn door middel van het ingooien van ruiten al enkele tientallen woninginbraken gepleegd.

Auteur: Willem van Hooijdonk