Disclosure Advisory Board reageert op aanbevelingen van .....

22.03.2007 / 16:02 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Pr newswire association llc

Pr newswire association llc

Disclosure Advisory Board reageert op aanbevelingen van Chamber of Commerce over winstadvies

NEW YORK, March 22 /PRNewswire/ --


- Raad is bezorgd over uitschakeling van driemaandelijks advies en nadruk op jaarlijkse EPS reeks

De Disclosure Advisory Board van PR Newswire, een adviesorgaan dat uit 15 topmensen bestaat met ervaring in de bedrijfswereld, regelgeving, de beleggingswereld en de journalistische en academische sectoren, is bezorgd dat de aanbevelingen van de US Chamber of Commerce over winstadvies te nauw gericht zijn.

(Foto: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20070321/NYW025
Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000306/PRNLOGO )

In een rapport getiteld "Commission on the Regulation of US Capital Markets in the 21st Century - Report and Recommendations," stelt de US Chamber of Commerce voor driemaandelijks advies af te schaffen en te vertrouwen op een jaarlijkse reeks gerichte EPS als voornaamste middel om prestaties te voorspellen. Volgens de Disclosure Advisory Board kunnen deze aanbevelingen de transparantie onderdrukken als ze voor iedereen gelijk worden ingevoerd.

Hoewel de raad het eens is met de bezorgdheid van de Chamber over de "korte termijn" en de valse nauwkeurigheid bij het ramen van enkelvoudige winsten, stelt de raad een meer genuanceerde aanpak voor. In de opinie van de raad moeten bedrijven advies als belangrijke kwalitatieve en kwantitatieve prestatiemiddelen voor bedrijven en de sector beschouwen, met planningshorizonten die op maat gemaakt zijn naar hun omstandigheden en bedrijfsstrategie. Een exclusieve nadruk op jaarlijks EPS advies - zelfs uitgedrukt als reeks - verwaarloost zowel het marktbelang van beleggers op korte termijn als doelstellingen en risico's op korte en lange termijn die de eindresultaten beïnvloeden.Het rapport van de Chamber erkent de toenemende interesse bij bedrijven in het leveren van vooruitzichten over zakenbeginselen op lange termijn. De raad keurt deze holistische aanpak als juiste nadruk voor advies goed, maar niet als dit tot uitsluiting van mogelijk belangrijke prestatievooruitzichten op korte termijn leidt.

Mark Hynes, directeur van Global Investor Relations Services bij PR Newswire en lid van de Disclosure Advisory Board, reageerde: "Wij gaan bij de Disclosure Advisory Board graag het debat over advies aan met de US Chamber of Commerce, maar volgens ons is hun aanbeveling aan 'alle openbare bedrijven om de permanente afschaffing van driemaandelijks advies op winsten per aandeel' te overwegen te veel van het goede. Het voorstel dat bedrijven moeten overgaan naar 'jaarlijks advies met een reeks EPS nummers' gaat dan weer niet ver genoeg.

"Zoals de Disclosure Advisory Board in haar rapport 'Guiding Investors & Analysts: How Much Information is Enough?' benadrukte zijn er algemene omstandigheden waarbij bedrijven beter advies op korte termijn gebruiken. Zo zijn vijfendertig procent van de genoteerde bedrijven op NYSE en NASDAQ die geen analisten in dienst hebben perfecte kandidaten om driemaandelijks advies te gebruiken om aan de beleggersbehoeften te voldoen.

"Anderzijds heeft de raad een veel bredere kijk op de behoefte aan advies op langere termijn. Een beeld schetsen door middel van rapporten over strategieën en doelen, industriesystemen en -trends, verwervingen en vernieuwingen op lange termijn biedt beleggers en analisten de nodige middelen om een bedrijf beter te beoordelen. Enkel vertrouwen op jaarlijkse EPS als prestatiestandaard is te beperkt.De raad trekt een scherpe lijn tussen pure inkomsten, EPS voorspellingen en betekenisvol advies over wat bedrijven aandrijft.

"Het is ook belangrijk dat de kwestie van winstadvies niet op zichzelf wordt bekeken. Een groeiende hoeveelheid surveys en onderzoek tonen aan dat winstadvies op korte termijn kan leiden tot managementgedrag dat de nadruk legt op het behalen van winstdoelen op korte termijn, wat ten koste gaat van de nadruk op R&D en andere doelen om waarde op lange termijn te doen toenemen.

Ga voor meer informatie over de Disclosure Advisory Board en een exemplaar van het volledige rapport naar disclosureadvisoryboard.mediaroom.com/. Ga om de blog van Mark Hynes te lezen naar transparencymatters.blogspot.com/.

Over de Disclosure Advisory Board

De Disclosure Advisory Board werd in juni 2006 opgericht door PR Newswire om de staat van openheid en transparantie bij bedrijven te onderzoeken en te becommentariëren. Het doel van de raad, die uit 15 personen bestaat, samen goed voor 450 jaar ervaring in regelgeving en naleving, is om te debatteren over huidige bekendmakings- en bestuurskwesties en op basis van deze besprekingen de "beste uitvoering" van verbeterde financiële en bedrijfsrapportage voor te stellen. De Disclosure Advisory Board gelooft dat communicatie - bekendmaking en transparentie - de bron is voor het terugwinnen van het publieke vertrouwen.

Het panel bestaat uit: John Bierbusse, corporate director en voormalig equity research analyst bij A G Edwards; Janet L. Fisher, partner, Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP; Valerie Haertel, VP/director of investor relations, Medco Health Solutions, Inc.; Jerry Hostetter, VP/director of public relations en investor relations, Smithfield Foods Inc.; Deborah Kelly, partner, Genesis Inc.; Mark Hynes, managing director bij Global Investor Relations Services van PR Newswire; Jack L. Kelly, co-head, industrial research team, Goldman Sachs; Mary Beth Kissane, president en oprichtster, Corporate Perception Research; Sam Levenson, SVP Investor Relations, Sony Corporation of America; William A. Relyea, managing director, H.C. Wainwright
& Co., Inc.; Diane Salucci, SVP, Bear Wagner Specialists LLC; Kurt Stocker, lid van de raad van bestuur van NYSE Regulation, Inc. en voorzitter van de New York Stock Exchange Individual Investors Advisory Committee; Anna Sussman, director, Investor Relations en Corporate Communications, Pharmion Corporation; Louis M. Thompson, Jr., partner, Genesis Inc. en managing director, Kalorama Partners en voormalig CEO, president en lid van de raad van de National Investor Relations Institute.

Over PR Newswire

PR Newswire Association LLC (www.prnewswire.com) levert diensten in elektronische distributie, targeting, metingen en uitzendingen namens tienduizenden klanten uit de bedrijfswereld, de overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties, non-profitorganisaties en andere klanten over heel de wereld. Door gebruik te maken van PR Newswire bereiken deze organisaties met hun allerlaatste nieuwsontwikkelingen een gevarieerd kritisch publiek, waaronder de nieuwsmedia, de investeringsgemeenschap, besluitvormers bij de overheid en het grote publiek.

PR Newswire werd opgericht in 1954 en heeft kantoren in 11 landen. PR Newswire stuurt stelselmatig het nieuws van zijn klanten in meer dan 40 talen naar vestigingen in 135 landen. Omdat PR Newswire de nieuwste communicatietechnologie gebruikt, wordt hun inhoud beschouwd als pijler voor nieuwsverslaggevers, beleggers en mensen die op zoek zijn naar het laatste nieuws, vers van de pers. De toonaangevende diensten van PR Newswire omvatten ProfNet Experts(SM), eWatch(TM), MEDIAtlas(TM), Search Engine Optimization, MediaRoom, MediaSense(TM), MultiVu(TM) en U.S. Newswire, het uitzonderlijke beleidspersbureau in de sector. PR Newswire is een dochteronderneming van United Business Media plc uit Londen.

Contactpersoon:
Rachel Meranus
Vice President, Public Relations
PR Newswire

+1-212-282-1929
rachel.meranus@prnewswire.com

Contact:

Rachel Meranus, Vice President, Public Relations, PR Newswire, +1-212-282-1929, rachel.meranus@prnewswire.com. Foto: NewsCom:
www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20070321/NYW025 ,
www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000306/PRNLOGO , AP Archief: photoarchive.ap.org , AP PhotoExpress Network: PRN6 , PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com