Gemeente Gilze en Rijen


* Beeldend kunstenaar Kees Verbeek gaat kunstwerk Burgemeester Sweensplein maken

* Multiculturele jeugdtentoonstelling komt naar Gilze en Rijen
14 maart 2007

Beeldend kunstenaar Kees Verbeek gaat kunstwerk Burgemeester Sweensplein maken

Het Burgemeester Sweensplein in Rijen krijgt een kunstwerk gemaakt door beeldend kunstenaar Kees Verbeek uit Eindhoven. Na een succesvolle herinrichting van het plein nam buurtvereniging De Toekomst (omgeving Sweensplein) vorig jaar het initiatief om tot een kunstwerk te komen. De gemeente besloot het idee met een bijdrage van 30.000 euro uit het cultuurfonds te ondersteunen. Na een selectie uit ongeveer vijftien kunstenaars hebben de bewoners twee van hen gevraagd een ontwerp te presenteren. Daarna hebben zij hun keuze via een enquêteformulier kenbaar kunnen maken. Omdat de gemeente het project financiert, verleent deze de opdracht aan de kunstenaar.

Top

14 maart 2007

Multiculturele jeugdtentoonstelling komt naar Gilze en Rijen

De reizende tentoonstelling De geweldig Express komt naar Gilze en Rijen. De gemeente stelt hiervoor een subsidie van 4.600,- ter beschikking.
De groepen 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Gilze en Rijen krijgen de gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken. De Geweldig Express is een tentoonstelling waarin met een spelencircuit leuke en eigenaardige dingen van de multiculturele samenleving op een onverwachte manier aan bod komen.

Themas als zinloos geweld, ruzie, zondebokken en vooroordelen, verzoening, spijt hebben en winnaars zonder verliezers komen aan bod. De tentoonstelling daagt kinderen uit om zelf antwoorden te bedenken, meningen te geven en oplossingen te zoeken. Voor leerkrachten en begeleiders is een handleiding beschikbaar met veel suggesties voor vervolgactiviteiten.
De organisatie van de tentoonstelling is in handen van COS Tilburg. COS Tilburg maakt onderdeel uit van COS Nederland, een landelijke vereniging van centra voor internationale samenwerking.

Top