Time : 16:03:12
Date : 21 March 2007
Sender Name: Ethias

Ethias lanceert een pilootproject voor het gebruik van de elektronische identiteitskaart

Ethias en haar informaticafiliaal NRB (Network Research Belgium) stelden heden woensdag 21 maart, in samenwerking met dhr. Peter Vanvelthoven, Minister van Werk en Informatisering, hun pilootproject inzake het gebruik van de elektronische identiteitskaart (e-ID) ter beveiliging van de online-verzekeringsportefeuille aan de pers voor. Via de e-ID zullen de Ethias-cliënten iedere transactie in hun verzekeringsportefeuille met een hoog veiligheidsniveau kunnen uitvoeren.

Ethias is pionier op het vlak van e-commerce. Zij biedt haar cliënten immers sinds vele jaren een informaticaverbinding aan (internet voor de particulieren, extranet voor de collectiviteiten).

Sinds 2000 kunnen de verzekerden het merendeel van hun verzekeringen onderschrijven via www.ethias.be.

In 2002 ziet de online-verzekeringsportefeuille My Ethias het levenslicht. 140 000 Ethias-cliënten zijn vandaag op deze portaalsite geabonneerd en zullen na het beëindigen van de pilootfase de mogelijkheid hebben om zich te identificeren door middel van hun elektronische identiteitskaart in plaats van een gebruikers-ID en een paswoord. Deze evolutie laat toe de beveiliging van de transacties te versterken.
In de komende zes maanden zullen 2 tot 3000 personen die door Ethias werden geselecteerd, betrokken zijn bij het pilootproject. Deze personen zullen gratis een kaartlezer ontvangen.
Vandaag beschikt 50% van de Belgische bevolking over een e-ID kaart. Eind 2009 zal de ganse bevolking erover beschikken.

Minister Vanvelthoven is bijzonder verheugd over het initiatief: "Ethias is de allereerste bankverzekeraar in België die voor de toegang tot haar online diensten zal gebruik maken van de e-ID. Dit betekent voor de klanten dat zij niet weer een nieuwe kaart moeten gebruiken. Daarvoor dient de e-ID namelijk - het overbodig maken van alle verschillende bestaande kaarten en deze integreren in één kaart." Daarom ziet minister Vanvelthoven dit project als een voorbeeld voor alle banken en verzekeraars. "Het zou voor alle burgers veel beter en eenvoudiger zijn indien de e-ID als beveiligde toegangskaart kan gebruikt worden voor nog andere bank- en verzekeringsdiensten."

Ethias en e-commerce in 2006 :

Internetsite www.ethias.be

- + 4 000 000 bezoeken

- 39 430 online gerealiseerde verzekeringscontracten
- 1 000 000 offerteaanvragen

Beveiligde portefeuille My Ethias

- 730 654 bezoeken

- 140 000 abonnees

Extranet collectiviteiten

- 10 000 abonnees

- 900 000 pagina-openingen per maand

- 89 % van de aangiftes « arbeidsongevallen » werden via dit kanaal gerealiseerd

Voor verdere inlichtingen:
Ethias : Edwin Hoeven, persattaché, 011 28 22 89
NRB : Nicolas Vivier, communicatieverantwoordelijke, 04 249 70 89 Kabinet van de Minister van Werk en Informatisering : Lore Abrahams woordvoerster, 0473 73 05 81