Time : 10:00:00
Date : 22 March 2007
Sender Name: Pressroom 80

UNLIMITED SPORTS GROUP EN CARS JEANS KOMEN LICENTIE OVEREEN VOOR CARS FOOTWEAR

Cars Footwear als synthese tussen USG en Cars Jeans

Onder de vlag van de Unlimited Sports Group - het snelst groeiende bedrijf binnen de sport & lifestyle branche in de Benelux - heeft CARS Footwear International B.V. een licentieovereenkomst afgesloten met het vooraanstaande Nederlandse jeansmerk CARS JEANS AND CASUALS BV. Moederbedrijf USG kondigde de overeenkomst, die voor onbepaalde tijd is afgesloten, vorige week aan. CARS Footwear International B.V. zal actuele, modieuze en uiterst betaalbare schoenencollecties ontwikkelen voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. De eerste CARS Footwear collecties worden begin 2008 aan de retailers gepresenteerd.

FLEXIBEL & ACTUEEL
De licentieovereenkomst met Cars Jeans and Casuals BV is onderdeel van de succesvolle strategie van de Unlimited Sports Group, met als missie de sterkste speler te worden binnen de sport & lifestyle branche. Met CARS Footwear speelt USG in op de groeiende behoefte binnen het middensegment van de lifestylemarkt naar schoenenmerken met actuele, innovatieve en eigentijdse collecties. Momenteel zijn er binnen dit segment voornamelijk private labels actief; een uitgelezen kans voor USG en Cars Jeans and Casuals BV. De kerncompetenties van beide bedrijven bieden de mogelijkheid om snel en flexibel in te kunnen spelen op de markttrends. Jos Gillebaard en Len Langenberg, directie van Unlimited Sports Group en Cees van Bueren, namens Cars Jeans and Casuals BV., leggen uit: 'De behoeften van de consument veranderen steeds sneller, samen hebben wij de juiste ingrediënten in huis om hier feilloos op in te kunnen springen.'

ROLL-OUT STRATEGIE
Bij de introductie van CARS Footwear zal de focus allereerst liggen op de Benelux, aangezien CARS Jeans hier al een krachtige positie heeft verworven. In een later stadium zal een verdere internationale roll-out strategie plaatsvinden. De CARS Footwear collecties zullen worden ontworpen en ontwikkeld in Nederland, in nauwe samenwerking met Cars Jeans. CARS Footwear zal de kernwaarden van het jeansmerk vertalen naar modieuze, comfortabele en uiterst betaalbare schoenencollecties voor dames, heren en kids. De eerste collecties zullen vanaf januari 2008 aan retailers aangeboden worden. In de loop van dit jaar zal er meer nieuws naar buiten worden gebracht betreffende de actuele ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden van de CARS Footwear collecties.

TOONAANGEVENDE INNOVATIE
Het Nederlandse jeanslabel Cars is opgericht in 1982 en is sindsdien
- op uiterst succesvolle wijze - actief op de Europese markt. Het merk heeft de meeste verkooppunten in Nederland en neemt met Cars een prominente, toonaangevende rol in binnen het middensegment van de jeansmarkt. Het continue succes van Cars is te danken aan de juiste prijs/kwaliteitsverhouding en de flexibiliteit om steeds in te kunnen spelen op de veranderende wensen van hun klanten. Cars staat voor actuele, fashionable jeans en casual tops en bottoms met een uitstekende kwaliteit en pasvorm tegen een aantrekkelijke prijs, die op het juiste moment geleverd worden. Aangezien Cars met directe lijnen tussen styling, inkoop en verkoop werkt, kan het merk vliegensvlug reageren op marktbehoeftes en de laatste trends altijd op korte termijn aanbieden.
Cars is al 25 jaar een innovatieve producent van jeans en tops, die marktleider is in jeans voor heren, dames en kinderen. CARS Footwear is voor zowel de Unlimited Sports Group als Cars Jeans and Casuals BV een complementaire uitbreiding van het assortiment, die een grote bijdrage zal leveren aan de verdere (inter-)nationale expansie van beide spelers.

Meer info:
Pravda Pressroom - tel 03 231 31 51 - pravda@pravdapressroom.be

URL: http://www.carsjeans.nl
http://www.pravdapressroom.be