Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


HHSK stelt deuren open voor watervrouwen

De jaarlijkse Wereldwaterdag is een internationale dag in het teken van water op 22 maart. In 1992 werd door de algemene vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aangenomen om vanaf 1993 ieder jaar 22 maart tot Wereldwaterdag uit te roepen.

HHSK stelt vandaag de deuren open voor de Nederlandse Vrouwenraad. De NVR organiseert `De Vrouw en Waterdag'. Tijdens deze dag komen onder het motto "Droge voeten en hete hoofden" de fabels en feiten aan de orde over klimaatverandering en water. Hoogheemraad Mea van Ravesteijn is dagvoorzitter.

De klimaatverandering en de consequenties daarvan voor Nederland - Waterland zijn actuele onderwerpen. In kranten, opiniebladen en tv-programma's wordt gesproken over de risico's en gevaren van de klimaatverandering. Wat is hier nu eigenlijk van waar? Waar moeten we als burger van uitgaan als we aan klimaatverandering en water denken? Wat zijn de feiten en wat zijn de fabels? Houden we droge voeten of hebben de `heethoofden' gelijk? Met deze vragen houden de deelnemers van `De Vrouw en waterdag' zich bezig.

In de ochtend gaan diverse sprekers in op de feiten en fabels over verschillende aspecten van klimaatverandering en water. Gedurende de middag is men actief aan de slag in workshops. De dag wordt beëindigd met een discussie.

toespraak_small.jpg (5 Kb) bijeenkomst_small.jpg (7 Kb)