Gemeente Aalten


22-03-2007
Bouwbedrijf Klomps, meer dan honderd jaar bouwervaring Verslag bezoek college van B&W aan Bouwbedrijf

Op een mooie lentemiddag wordt het college ontvangen bij het familiebedrijf Bouwbedrijf Klomps door de heren Herman en Bram Klomps in het bedrijf aan de Menistraat 2 in Dinxperlo. Er wordt begonnen met een presentatie over de historie, visie, doelstelling en projecten van Klomps.

Bouwbedrijf Klomps bestaat al meer dan honderd jaar en is opgericht door de overgrootvader van de huidige directeur Bram Klomps, die met ingang van 1 januari 2007 het stokje over heeft genomen van zijn vader Herman Klomps. Het bedrijf is in eerste opzet begonnen als stucadoorsbedrijf en daarna als metselbedrijf. Vanaf 1956 bestaat Bouwbedrijf Klomps in min of meer de huidige vorm.

Het bouwbedrijf is een leerbedrijf, dit houdt in dat ze mensen in dienst nemen die werken en leren om ze zo vanuit de praktijk op te leiden. Voor de begeleiding is binnen het bedrijf speciaal iemand aangesteld. Ook vinden ze het van belang dat oudere werknemers uit de bouw niet al vroegtijdig afgekeurd worden, omdat het werk op de bouw te zwaar wordt, maar dat deze ingezet worden om jongeren weer op te leiden.

Een andere doelstelling, waarmee Bouwbedrijf Klomps zich wil onderscheiden is de kwaliteit en het vakmanschap dat geleverd wordt. Het bouwbedrijf heeft dan ook het Keurmerk Klantgericht Bouwen en voldoet aan ISO 9001 normen.

Tijdens de presentatie worden ook verschillende projecten getoond en wordt trots toegelicht hoe ze tot stand zijn gekomen.

Na de presentatie wordt het college rondgeleid door het bedrijfsgebouw van Klomps, waarbij ze uitgenodigd nog een keer terug te komen om ook een bezoek te brengen bij een bouwplaats. Want daar gebeurt het echte werk, op de bouwplaats!