Datum: 22 maart 2007

Leiden Omgeving stations juist veiliger geworden De politie constateert dat de veiligheid rond het Centraal Station en station De Vink is verbeterd. De politie reageert daarmee op een donderdag 22 maart in het Leids Dagblad verschenen artikel over de veiligheid in die gebieden. In dat artikel pleit busmaatschappij Connexxion voor cameratoezicht in verband met een toenemende mate van onveiligheid. De politie onderschrijft het beschreven beeld over die toename niet. De incidenten die beschreven werden zijn niet gebiedsspecifiek. Verder is de politie voorzichtig als het gaat om de preventieve werking van cameratoezicht, wel kan het na een gepleegd delict ondersteuning bieden bij het onderzoek.

In het gebied van één van de drukste stations van Nederland, het Centraal Station in Leiden, ziet de politie het aantal incidenten over de hele linie flink dalen. De politie schrijft deze daling mede toe aan de extra aandacht die juist het Stationsgebied heeft. Zo nam het aantal incidenten ten opzichte van 2006 met ruim 40% af en halveerde het aantal aangiften van geweld en bedreiging. Ook de overlast door dronkenschap halveerde. Het aantal fietsdiefstallen is sinds 2005 gehalveerd en in 2007 is er nog geen drugsoverlast geweest. Ook bij het Station De Vink nam het aantal incidenten het afgelopen jaar niet toe. De politie spreekt ook daar een van een niet verontrustende situatie.

Leiden Handelaars verdovende middelen aangehouden De politie heeft donderdag 22 maart rond 10.50 uur in het Katoenpark drie mannen aangehouden die daar bezig waren aan elkaar verdovende middelen te verhandelen. Bij hen, drie Leidenaren van 33, 35 en 37 jaar, werden 12 bolletjes met cocaïne gevonden. Deze zijn inbeslaggenomen. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Reeuwijk Insluiping in woning Een bewoonster van een woning aan de Groenezoom is donderdag 22 maart slachtoffer geworden van insluiping. De vrouw was boven in de woning bezig toen zij een deur hoorde dichtklappen. De vrouw nam direct poolshoogte beneden, maar zag dat een mapje met onder andere pasjes uit haar tas was gestolen. Ook mist de vrouw portemonnees.

Bodegraven Woninginbraak Donderdag 22 maart is tussen 09.30 en 11.00 uur ingebroken in een woning aan de Dronenweg. Door de achterdeur te forceren werd toegang tot de woning verschaft. De gehele woning werd doorzocht. Er werden onder andere een computerkast, een digitale camera en een laptop weggenomen. Diezelfde ochtend heeft men getracht in te breken in een woning aan de Eiber. Ook hier probeerde men via de achterdeur binnen te komen. Dit mislukte echter. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden via 0900 - 8844.

Gouderak Snelheidscontrole De politie heeft bij een snelheidscontrole op dinsdag 20 maart acht bekeuringen uitgeschreven. Er werd van 19.15 tot 21.00 uur gecontroleerd op het Veerstalblok. De maximumsnelheid is daar 60 km/h. Eén automobilist kwam tot 101 km/h.

------------------------------------------ einde middagberichten -----------------------------------------


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --