Time : 11:51:08
Date : 22 March 2007
Sender Name: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

Wedstrijd: Tijd voor biodiversiteit

In een tijd waarin de bescherming van de biodiversiteit steeds dringender wordt, dagen de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu (DG Leefmilieu) en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen jou uit.

« Wat zou jij doen om het verlies aan biodiversiteit te verminderen? » Laat jouw verbeelding de vrije loop en zend je tekening, knutselwerk, film, gedicht, tekst, webpagina, blog of enig ander kunstwerk rond dat thema vóór 1 mei 2007 naar: Tijd voor biodiversiteit, KBIN, Vautierstraat 29, 1000 Brussel of per e-mail naar biodiversiteit@natuurwetenschappen.be.

De wedstrijd is bedoeld voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar, onderverdeeld in verschillende categorieën, die alleen of met heel hun klas kunnen deelnemen. De prijzen zullen op 22 mei, werelddag van de biodiversiteit, overhandigd worden aan de winnaars. Informatie over de prijzen en over het wedstrijdreglement is beschikbaar op onze websites (www.health.fgov.be, www.bombylius.be en
www.natuurwetenschappen.be). Aarzel zeker niet om alle kinderen en jongeren op de hoogte te brengen van deze wedstrijd. Misschien winnen ze wel een leuke prijs!

Om ideeën te vinden en wat inspiratie op te doen, kan je surfen naar: www.natuurwetenschappen.be/biodiv/ (klik op 'Natuurschatten'), www.bombylius.be en www.bombygame.be.

Meer informatie over de prijsuitreiking op 22 mei ontvangt u binnenkort.

Contactpersoon voor de pers:
Joëlle Smeets
Tel : 02 524 95 05
GSM : 0474 498 441

URL: http://www.health.fgov.be