Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 22 maart

BERGEN OP ZOOM, 22 maart 2007

Winkeldievegge aangehouden

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Roselaar hield op woensdagmiddag een 15-jarig meisje aan voor winkeldiefstal. Het meisje had geprobeerd een paar verzorgingsproducten te ontvreemden. Bij het verlaten van de winkel gingen de detectiepoortjes af en werd het meisje aangesproken door de het personeel. De politie nam haar mee voor verhoor. Hierna is ze in vrijheid gesteld. In overleg met justitie zal worden bepaald wat haar straf wordt.

Vrouw beroofd van tas door twee onbekende mannen

ROOSENDAAL: Een 58-jarige inwoonster van Wouw liep op woensdag 21 maart even na 16.00 uur over de Dr. Van Dregtstraat. Op een gegeven moment werd ze van achter vastgepakt door een onbekende man. Een tweede man pakte de vrouw haar tas af. Door de kracht van de man viel de vrouw en moest ze haar tas loslaten. De daders liepen ieder een kant op. De politie heeft na de melding tevergeefs de omgeving afgezocht. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Man aangehouden voor belediging

OUDENBOSCH: De politie hield op woensdagavond een 18-jarige man uit Oudenbosch aan. Hij fietste over de Bourgognekruisstraat en schold hier in het voorbijgaan een politieman uit, die bezig was zijn werk te doen. De motoragent volgde de jongen en hield hem aan op de Molenstraat. Van hem is een korte verklaring opgenomen en er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

Man beledigt politieagente na bekeuring

BERGEN OP ZOOM: Een 29-jarige man uit Bergen op Zoom is woensdag aangehouden voor belediging. De man kreeg een bekeuring op het Sint Catharinaplein omdat zijn auto buiten de parkeervakken stond. Op het moment van bekeuren kwam de man aan, verscheurde de bekeuring en gooide deze op de grond. Na een waarschuwing wilde de man de snippers niet oprapen en kreeg hierop nog een bekeuring. Hierna uitte de man ernstige beledigingen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Van de agente is aangifte opgenomen. De verdachte is na betaling van 350,- in vrijheid gesteld.

Bedrijfsinbraak

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagochtend 02.45 uur is er ingebroken aan de Bloemendaal. De daders knipten gaten in het dak van een winkel en namen waardepapieren mee. De politie stelt een sporenonderzoek in en heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

14 bekeuringen bij snelheidscontrole

ZEVENBERGEN: De politie hield op donderdag tussen 08.50 uur en 12.30 uur een snelheidscontrole aan de Hazeldonkse Zandweg. Van de 1270 passanten waren er 14 in overtreding.

Man tegen hoofd aangeslagen door werknemer

HALSTEREN: De politie kreeg op donderdagmiddag melding van mishandeling aan de Canadaweg. Een 45-jarige man uit Yerseke was al enige tijd verwikkeld in een arbeidsconflict met een werknemer. De andere partij kwam deze morgen verhaal halen. Hij bedreigde zijn werkgever en sloeg hem tegen het hoofd. Dit alle gebeurde in een bedrijfspand aan de Canadaweg. Op het moment dat de politie arriveerde was de dader er al vandoor. De politie zocht tevergeefs de omgeving af. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen. Van verschillende getuigen is een verklaring opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg