Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 323 59 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 22 maart 2007 070322R Hatert

Nijmegen krijgt extra geld voor Hatert

Het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie stelt budget beschikbaar om het zuidelijke deel van de wijk Hatert een positieve impuls te geven. Het college van B&W wil het geld gebruiken om de positieve ontwikkeling van Hatert vast te houden en te versterken. Dat wil ze doen in nauw overleg met de bewoners.

Minister Vogelaar maakte vanmiddag tijdens een persconferentie bekend welke veertig wijken in Nederland in aanmerking komen voor een positieve impuls. De precieze bedragen maakt het ministerie nog bekend. De minister wil in oktober convenanten afsluiten met de achttien steden die in aanmerking komen voor budgetten voor de wijkenaanpak. In het convenant spreekt ze concrete resultaten af die in deze kabinetsperiode tot gewenste verbeteringen moeten leiden. Het geld voor Nijmegen is bestemd voor het deel in Hatert ten zuiden van de Hatertse weg.

Het college van B&W is blij met het extra geld en wil het in nauw overleg met de bewoners en organisaties van Hatert in de wijk investeren. De wijk ontwikkelt zich de laatste jaren positief, maar er blijft extra aandacht nodig voor veiligheid, wonen, werken, leren en integreren. Binnenkort organiseert de gemeente een eerste bijeenkomst in Hatert om bewoners en andere belanghebbenden te informeren over de aanpak en zich samen met hen te oriënteren op het vervolg.

De wijkenaanpak is één van de speerpunten van het coalitieakkoord van het nieuwe kabinet. Het ministerie heeft de veertig wijken geselecteerd aan de hand van criteria op sociaal-economisch en fysiek terrein.

Maandag 26 maart start minster Vogelaar met een ronde om alle wijken te bezoeken. Ze begint in Rotterdam, eind juni wil ze haar tournee afgerond hebben.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer 2380