Gemeente Enschede

Het Ledeboerpark staat op zijn kop

Dit voorjaar wordt het Abraham Ledeboerpark gereconstrueerd in het kader van het GRAP (GRoen- Actiestructuur-Plan). De werkzaamheden gebeuren in een samenwerkingsverband tussen het Waterschap Regge en Dinkel en de afdelingen
Beheer Openbare Ruimte en NatuurEducatie van de gemeente Enschede.

"Het wordt nog mooier in het Abraham Ledeboerpark!" Omdat door alle werkzaamheden het Ledeboerpark flink op zijn kop staat, worden bezoekers bij de ingang van het park gewaarschuwd via een groot, kleurrijk aankondigingsbord met daarop de tekst: "Het wordt nog mooier in het Abraham Ledeboerpark!"
De komende maanden zullen bezoekers namelijk door de reconstructie-activiteiten wat hinder ondervinden m.b.t. de toegankelijkheid van het park en het tijdelijk afsluiten van paden of gedeeltes van het park waar gewerkt wordt.
Maar mooi wordt het wèl: de vijver wordt uitgebaggerd, van een nieuwe beschoeiing voorzien, en er komen nieuwe terrassen met vlonders voor educatief wateronderzoek. Verder wordt de bedding van de Roombeek goed zichtbaar aangelegd en doorgetrokken via de Heemtuin, voor een stuk waterbeleving voor de bezoekers, en de wandelpaden door het park krijgen een nieuwe toplaag.

Heemtuin toegankelijk
Er komen nieuwe hekken om de dierenweides en de toegang tot de heemtuin wordt op een nieuwe plek aangebracht, zodat de heemtuin en het heembos beter zichtbaar en toegankelijk zijn vanuit het park. Al deze werkzaamheden, die horen bij fase 1 van het GRAP, moeten half mei klaar zijn zodat het park er weer fraai bij zal liggen voordat de zomer aanbreekt.
Later dit jaar wordt tijdens fase 2 het gazon vernieuwd en er komen nieuwe zitbanken in het park.
Tijdens de derde fase, die volgend jaar zal plaatsvinden, wordt het terras rondom de Sequoia
in het middelpunt van het park geheel vernieuwd. Het Ledeboerpark zal er daarna weer als herboren uitzien!

Openingstijden en meer informatie
Het gemeentelijk bezoekerscentrum is bereikbaar via de ingang (met de adelaars) van het Abraham Ledeboerpark aan de Hengelosestraat te Enschede. Na 300 meter ligt aan de rechterkant bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner.
De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 16.00 uur en op zondag van 11.00 - 17.00 uur (november t/m februari 11.00 - 16.00 uur).
Op zaterdag en op feestdagen is het bezoekerscentrum gesloten. De toegang is gratis.

22 maart 2007