Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 22-03-2007

Politie neemt honden in beslag

Rosmalen Woensdag heeft de politie twee honden inbeslaggenomen die worden verdacht van het doodbijten van vee aan de Burg Jhr Von Heijdenlaan. Een getuige zag een hevig bloedende koe in de wei liggen en waarschuwde de politie. De direct gearriveerde politie heeft in de omgeving de twee honden kunnen vangen. Hun eigenaren, een 26 jarige man en een 29-jarige vrouw uit Rosmalen, zijn op het politiebureau verhoord. De politie zet haar onderzoek voort.

Politie pakt huiselijk geweld aan

s-Hertogenbosch Donderdagochtend is in een woning in s-Hertogenbosch een 19-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging en stalking van zijn ex-vriendin. De Bosschenaar is ingesloten op het politiebureau.

In de nacht van woensdag op donderdag is in het Hinthamereinde een 40-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt verdacht gedurende een langere periode zijn ex-partner te bedreigen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Cuijk Woensdagnacht is in een woning in Cuijk een 30-jarige Ossenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. De vrouw liep als gevolg van de mishandeling onder andere een steekwond op aan haar been. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Veghel Donderdagochtend is in de Cederlaar een 25-jarige Ossenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn vriendin. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Openbaar dronkenschap

s-Hertogenbosch Woensdagavond kreeg de politie de melding dat een man in de Wibauthof diverse bewoners lastig viel door aan te bellen en op de ramen te slaan. De gearriveerde politie heeft de 51-jarige Bosschenaar aangehouden; hij verkeerde onder invloed alcohol. Hij is ter ontnuchtering ingesloten in een politiecel.

Politie rolt hennepkwekerij en drogerij op

s-Hertogenbosch Woensdagavond heeft de politie in een woning aan de Pensmarkt een hennepkwekerij met 350 planten ontmanteld. Alle hennepplanten en de bijbehorende apparatuur is inbeslaggenomen en vernietigd. De 39-jarige bewoner is door de politie en aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Vlijmen Woensdagmiddag is in een woning in de Ekelaarlaan een in werking zijnde hennepdrogerij opgerold. De politie heeft drie zakken gedroogde henneptoppen en de apparatuur in beslag genomen. Tevens is de elektriciteitsmeter voor onderzoek meegenomen. De 39-jarige bewoner wordt door de politie verhoord.

Politie houdt verdachten kabeldiefstal aan

Erp (Veghel) In de nacht van woensdag op donderdag zijn door de politie op de Veerstraat drie mannen aangehouden. Surveillerende agenten controleerden de auto waarin de 34-jarige Bosschenaar, een 26-jarige man uit Beek en Donk en een 20-jarige man uit Hengelo zaten. In de achterbak bleken ze een grote hoeveelheid kabels te vervoeren die vermoedelijk eerder deze nacht was gestolen in de Boerdonksedijk. Tevens bleek de 34-jarige bestuurder van de auto een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. De 26-jarige man had nog geldboetes ter waarde van 260 euro openstaan en de 20-jarige man had nog 27 dagen gevangenisstraf tegoed. Allen zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek naar hun betrokkenheid bij de kabeldiefstal.

Aanhouding na mishandeling

Veghel Woensdagavond is in zijn woning in Veghel een 32-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder deze avond in de Riddersporenstraat een 12-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep als gevolg van deze mishandeling letsel op aan zijn hoofd en nek. De aanleiding zou een ruzie zijn die de jongen eerder deze avond had gehad met de dochter van de verdachte. De 32-jarige man is inverzekeringgesteld.