Politie Gelderland-Zuid

Politie in Beuningen zoekt in twee zaken getuigen

Beuningen, 22-03-2007 o De politie in Beuningen heeft twee zaken in onderzoek waarvoor getuigen worden gezocht. In de eerste zaak, van een mishandeling van een 32-jarige vrouw, is de politie op zoek naar een specifieke getuige.

* De politie wil graag in contact komen met een getuige van een mishandeling die zou hebben plaatsgevonden woensdagmiddag 21 februari op de Burgemeester Geradtslaan. Een 32-jarige automobiliste uit Beuningen zou rond 16:45 uur, via een geopend raam, geslagen zijn door een andere automobilist. De vrouw heeft aangifte gedaan waarna de politie een onderzoek opstartte.

De Beuningse reed richting het voetbalveld komend vanuit de richting van de Wilhelminalaan. De verdachte van de mishandeling bestuurde een auto vanuit de tegemoetkomende richting. Toen zij elkaar passeerden stopte de man en stapte uit zijn auto om vervolgens op de auto van de vrouw af te lopen. Tijdens de mishandeling zou een andere automobilist naar hen getoeterd hebben. Daarop zou de verdachte verbaal tegen deze bestuurder te keer zijn gegaan. In verband met het onderzoek verzoekt de politie deze getuige om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

* In een tweede zaak is de politie op zoek naar getuigen van een bedreiging en mishandeling van een 20-jarige Nijmeegse. Zij reed op vrijdag 16 februari omstreeks 06:30 uur op haar fiets vanaf Nijmegen naar Beuningen via de Elsenpas. Daar zou de vrouw door een automobilist, die haar tegemoet reed, voorbij gereden zijn. Vlak voor de kruising met de Wilhelminaweg zou de auto gestopt zijn en de verlichting hebben gedoofd. De bestuurder sprak de vrouw vervolgens aan en dwong haar onder dreiging van een mes tot stoppen. Toen er een auto langskwam lukte het de vrouw de aandacht van de bestuurder te trekken die haar heeft geholpen. De 20-jarige liep bij een worsteling verwondingen op en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Zij deed aangifte van het gebeuren. De verdachte wist ervandoor te gaan. Zijn signalement luidt als volgt:

- blanke man
- slank postuur
- leeftijd circa 25 jaar
- lengte 1.70 - 1.75 mtr
- de verdachte droeg een donkere jas vermoedelijk met capuchon - de auto betrof een Audi type onbekend

In het onderzoek dat volgde heeft de politie onder meer een week later op dezelfde locatie een passantenonderzoek gehouden. Dit leverde echter geen nieuwe informatie op. Getuigen van de bedreiging en mishandeling of mensen die anderszins meer informatie hebben, worden verzocht om dit te melden aan de politie in Beuningen.
(08)