Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 22 maart 2007

Vermiste Bredase is weer terug

BREDA: De 51-jarige Bredase die sinds afgelopen maandag werd vermist, is weer terug. Mevrouw Dina Muller-Maes is woensdagmiddag in Rotterdam aangetroffen. De Bredase werd mandag door haar echtgenoot als vermist opgegeven. Een SMS-Alert van de politie en een oproep bij Omroep Brabant werden ingezet bij de zoektocht naar de vermiste Bredase.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 17.00 uur een 54-jarige Bredase aangehouden. De vrouw wilde diverse goederen ter waarde van circa 20 euro meenemen zonder die af te rekenen. Ze werd echter betrapt. De Bredase is in verzekering gesteld; ze is een recidivist. Naar eigen zeggen heeft ze niet voldoende inkomen om rond te komen.

Jongen (16) aangehouden na vernieling ruiten

BREDA: Een 16-jarige jongen uit Breda is woensdagavond rond 21.20 uur aangehouden op de Wederiktuin. Een getuige had gezien dat circa zes jongeren rond 19.30 uur enkele ruiten vernielden van een gebouw aan de Tweeschaar. De getuige kon een goed signalement geven van een van de daders en zijn scooter. Agenten gingen op zoek en konden op basis daarvan de 16-jarige verdachte aangehouden. Na verhoor is hij op de vrij voeten gesteld. De jongens ontkent de vernieling; hij zegt zijn scooter uitgeleend te hebben. De politie onderzoekt de zaak.

Bredanaar aangehouden wegens heling

BREDA: De politie heeft woensdagochtend een 54-jarige inwoner van Breda aangehouden wegens heling. Dit gebeurde naar aanleiding van de gewelddadige beroving van een 24-jarige man uit Breda. Die liep op 7 maart rond 00:30 uur aan de parallelweg van de Graaf Hendrik III laan, komende vanuit de Ginnekenweg, toen hij tegenover de benzinepomp tussen twee flatgebouwen van achteren werd aangevallen. De dader eiste de telefoon, laptop, portemonnee en pincode van de man. Hij sloeg het slachtoffer tegen zijn hoofd, waardoor deze in elkaar zakte en een bloeduitstorting aan zijn rechter oog. De aangehouden verdachte is niet de berover, maar de heler van de gestolen telefoon. Bij zijn aanhouding, bleek de verdachte ook een gebruikershoeveelheid van vermoedelijk cocaïne op zak te hebben. De politie is nog op zoek naar de berover.

Aanhouding na mishandeling deurwaarder

BREDA: De politie heeft donderdagochtend rond 11:00 uur twee 26-jarige mannen uit Breda aangehouden in de Maarten de Vriesstraat. Dit gebeurde op verdenking van mishandeling van een medewerkster van een deurwaardersbedrijf. Die was met een aantal andere mensen bezig om de woning van de verdachte te ontruimen, toen deze plotseling thuis kwam. De verdachte ging door het lint en duwde de medewerkster in eerste instantie een paar keer. Vervolgens zou hij haar op haar borst en nek hebben geslagen. De vrouw zal zich onder doktersbehandeling laten stellen. Ook bedreigde hij de andere medewerkers met de dood. De politie, die in eerste instantie aanwezig was bij de ontruiming, was vertrokken toen bleek dat er niemand in de woning aanwezig was. Toen de verdachte agressief werd, kwamen agenten spoorslags terug. De verdachte probeerde nog te ontkomen, maar kon snel in een straat in de buurt worden aangehouden. De 26-jarige bijrijder bleek niks met de mishandelingen te maken te hebben en is vrijgelaten. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is inmiddels ook weer op vrije voeten gesteld.

Hennepkwekerij aangetroffen

BREDA: De politie heeft donderdagochtend rond 11:00 uur een hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand op het Heuvelplein. In een berging achterin het pand, troffen agenten een ruimte aan van tien bij tien meter aan met daarin 147 zeer grote planten. Er waren 45 lampen voor nodig om de planten van licht te voorzien. De kwekerij is ontruimd geworden en de politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij. Over illegaal aftappen van elektriciteit is niets bekend. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme melding.

Auteur: Manfredi Mauro