Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 22 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 22-03-2007

Met: gestolen fiets, inbraak bedrijf en controles

Gestolen fiets

Zaandam, woensdag 21 maart 2007, 16:33 uur.

Surveillerende agenten zagen op de Gedempte Gracht een fiets staan zonder slot. Bij controle van het framenummer bleek dat het voertuig als gestolen gesignaleerd stond. De fiets zou in 2003 zijn ontvreemd in Westerwatering. Een 56-jarige Zaandamse die op de fiets weg wilde rijden werd aangehouden. De vrouw verklaarde dat zij zich van geen kwaad bewust was en de fiets had gekocht van een man uit Zaandam. Naar deze man wordt een nader onderzoek ingesteld. Van de fiets werd afstand gedaan ten behoeve van de eigenaar.

Inbraak bedrijf

Zaandam, donderdag 22 maart 2007, 07:54 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij een hoveniersbedrijf aan de Daalderweg waarbij men is binnengekomen door het forceren van de roldeur. Vermoedelijk met een dommekracht of iets dergelijks werd de roldeur door de elektrische begrenzing en het slot geduwd. Het elektrische gereedschap werd meegenomen en er was geprobeerd een soort tractor mee te nemen.

Bellers

Purmerend, woensdag 21 maart, 09:00-10:00 uur

Tijdens een verkeerscontrole op de Edisonweg hebben woensdagochtend drie overtreders een boete gekregen. Twee automobilisten met de telefoon in de hand en een bestuurder zonder gordel werden aan de kant gezet.

21 overtredingen tijdens verkeerscontroles

Zaanstad, woensdag 21 maart, 13:00-16:30uur

Op de Padlaan in Krommenie, de Peperstraat in Zaandam en op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) in Zaandijk werden woensdagmiddag in totaal 21 boetes uitgedeeld. De overtredingen betroffen het niet dragen van de autogordel (5x), te hard rijden (4x), (niet handsfree) bellen tijdens het rijden (2x), door rood rijden (3x), onverzekerd rijden, geen APK Keuringsbewijs, onnodig geven van lichtsignalen, het niet hebben van een bromfietscertificaat, onvoldoende zichtbare kentekenplaat en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

40 km per uur te hard

Zaandam, 22 maart, 07:20-12:20 uur

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (70 km per uur) werd woensdag- en donderdagochtend op snelheid gecontroleerd. Woensdagochtend reden er 41 bestuurders te hard en donderdag waren dat er drie keer zoveel. Verspreid over beide dagen werd van vierduizend voertuigen, komende uit de richting van Koog aan de Zaan, de snelheid gemeten.

Woensdag werden op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) in Wormerveer (100 km per uur) en de Nauernaseweg in Assendelft ook snelheidscontroles gehouden. In Wormerveer werd 's middags een hoogste snelheid gemeten van 141 km per uur. Van de bijna drieduizend passanten reden er 92 te snel. In Assendelft overschreden in de ochtenduren vijf van de vijfhonderd bestuurders de snelheidslimiet van 80 km per uur.

Twee keer zo snel als toegestaan

Volendam/ Monnickendam, 21/22 maart 09:50-12:15 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Heideweg (50 km per uur) in Volendam werd donderdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 102 km per uur. Van de 777 voertuigen, uit beide richtingen, reden er 139 te snel.

Op de Purmerenderweg in Monnickendam reden woensdagochtend 59 bestuurders sneller dan de toegestane 60 km per uur. Tijdens de snelheidscontrole werd van 700 voertuigen, uit beide richtingen, de snelheid gemeten. De voertuigen die door de overtreders werden bestuurd gingen op de foto en de eigenaren kunnen een bekeuring tegemoet zien.