Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

Nieuwegein, 22 maart 2007

PERSBERICHT

Jan Rijpstra stopt per 31 maart 2007 als voorzitter KNBSB

Jan Rijpstra, voorzitter KNBSB, heeft het bondsbestuur en de leden van de KNBSB meegedeeld, in de Bondsraad van, 31 maart 2007 te stoppen als voorzitter.

Rijpstra: "De belangrijkste reden is de fysieke afstand tussen mijn woonplaats Tynaarlo en het midden en westen van het land, waar de bestuurlijke activiteiten van de KNBSB voornamelijk plaatsvinden. Een bestuursvergadering in Nieuwegein kost mij, met 5 uren reistijd, een 'werkdag van 8 uren'. Mijn fulltime baan als burgemeester en de werkzaamheden als voorzitter van de KNBSB zijn door de grote afstand niet meer te combineren. Nadat alle bestuursperikelen van ruim een jaar geleden tot een andere aanpak hebben geleid is de rust in onze bond een feit. Natuurlijk blijven er zaken nog voor verbetering vatbaar, maar wat er het afgelopen jaar op de rails is gezet door vele leden van de KNBSB, het bestuur en het bondsbureau heeft zijn vruchten afgeworpen en zal dat verder in de toekomst ook nog doen."

Het bondsbestuur respecteert de beslissing van Jan Rijpstra en zal met de bondsraad in overleg treden over de opvolging.



Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond