Esprit telecom start glasvezelcampagne in Veenendaal

22.03.2007 / 17:29 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Esprit telecom

Esprit telecom

Esprit telecom start glasvezelcampagne in Veenendaal

Amsterdam, 22 maart 2007 - Esprit telecom start in samenwerking met Fast Fiber een glasvezelcampagne 'Gefeliciteerd met Glas' in Veenendaal op het bedrijfsterrein 'De Compagnie': het eerste bedrijfsterrein in deze campagne dat van glasvezel gaat profiteren. Glasvezel is dé breedbandverbinding van de toekomst.

Glasvezel geldt als de meest toekomstvaste technologie voor een breedbandinfrastructuur, innovatie en betrouwbare datacommunicatie.
Dit houdt in dat één infrastructuur voor álle communicatievormen wordt ingezet met grotere bandbreedte, tot 100x hogere snelheden, betere kwaliteit en nog veel meer mogelijkheden dan DSL of kabel.

'Het is een uitgelezen kans voor de Veenendaalse ondernemers op bedrijfsterrein 'De Compagnie'. Binnen enkele maanden heeft men een modern, betrouwbaar en betaalbaar open glasvezelnetwerk. Door grootschalige en gezamenlijke investering in de aanleg van glasvezel op industrieterreinen, is deze verbinding bovendien ook voor middelgrote en kleine bedrijven bereikbaar én betaalbaar' aldus Piet Grootenboer, Algemeen Directeur Esprit Telecom. 'Wereldwijd nemen de ontwikkelingen in datacommunicatie in raptempo toe en dit stelt steeds hogere eisen aan het netwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan videoconferencing, hosting, beveiliging en het versturen van zeer grote bestanden'.

Het glasvezelnetwerk wordt door Fast Fiber aangelegd. Fast Fiber wil hoogwaardige datacommunicatie via glasvezel betaalbaar maken zodat er meer ruimte ontstaat voor innovatie.

Esprit Telecom
Esprit Telecom startte in 1993 als eerste alternatieve telecomprovider naast KPN, en is nu één van de belangrijkste aanbieders van telecommunicatiediensten met een compleet portfolio van telefonie-, data- en Internetdiensten voor de groot- en kleinzakelijke markt, overheden en non-profit instellingen. Esprit Telecom is o.a. voorkeursleverancier voor BTG (Vereniging BedrijfsTelecommunicatie Grootgebruikers), de overheid in het kader van 'OT 2006', KHN (Koninklijke Horeca Nederland), Uneto-VNI, NVG (Nederlands Verbond van de Groothandel). Kijk voor meer informatie op: www.esprittelecom.nl of op www.OT2006.nl.