Provincie Groningen

Groningen 'Onder klokslag van Oetwier' wint Ommetjesprijs Groningen 22 maart 2007

Op 21 maart is de prijs uitgereikt voor het beste ommetje van Groningen. De winnaars zijn Jack Haaijer, André Timmermans en Hilda Vegter. Gedeputeerde Hans Gerritsen heeft de prijs ter waarde van EUR 10.000,-- overhandigd.

De vraag was om een ommetje te bedenken van 3 tot 7 kilometer in de eigen landelijke omgeving. Deze prijsvraag maakt deel uit van een landelijke prijsvraag van het Landschapsbeheer. De winnaars van de provinciale prijs zijn ook genomineerd voor deze landelijke prijs.

De winnende route
De route van het ommetje 'Onder klokslag van Oetwier' gaat langs de westrand van Delfzijl tussen de wierdedorpen Biessum en Uitwierde. Het landschap is afwisselend, met historische landschapselementen als een kerk, wierden, dobbes, een maar, een boomgaard, boerderijen en een vleermuisbunker.

Het doel van de prijsvraag
Met de Ommetjesprijsvraag wil Landschapsbeheer mensen inspireren om historische paden te herstellen of nieuwe paden aan te leggen zodat dichtbij huis weer gewandeld kan worden.
Het tweede doel van de prijsvraag is om mensen bezig te laten zijn met het herstel van oude en de aanleg van nieuwe paden.

Kijk voor meer informatie over de landelijke prijsvraag op de website van Landschapsbeheer Groningen.

Ommetjesprijs Groningen winnaars

V.l.n.r.: jurylid Hilbrand Sinnema (voorzitter NLTO), Jack Haaijer, Hilda Vegter, André Timmermans, jurylid Steef Engelsman (regiomanager Noord ANWB)

22 maart 2007