Gemeente Woerden

Herinrichting Jozef Israëllaan

28 feb 2007
Eind maart gaat de Jozef Israëlslaan op de schop. De herinrichtingsplannen worden dan uitgevoerd, zoals enige tijd geleden besproken met de bewoners: de kruispunten worden aangepast, een zebrapad aangelegd, de straat versmald èn er wordt een fietsstraat gerealiseerd. Op het kruispunt met de Rembrandtlaan komt een rotonde. Planning
De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats. Na wat voorbereidingen start het werk maandag 26 maart aan het Tournoysveld. Eind mei is de Jozef Israëlslaan zelf aan de beurt; het gedeelte vanaf 's Gravensloot tot aan de Coba Ritsemastraat. In de laatste week van juni volgt het traject van Coba Ritsemastraat tot aan de Jan Steenstraat.

Na de bouwvak wordt gewerkt aan de kruising van J. Israëlslaan en Jan Steenstraat. De Jan Steenstraat zelf wordt ook gerenoveerd. Vanaf 10 september volgt het laatste gedeelte van de Jozef Israëlslaan dat loopt tot aan de van Ostadelaan.

Wanneer de rotonde op de kruising met de Rembrandtlaan wordt aangelegd is nog niet precies bekend.

Houdt tijdens de werkzaamheden rekening met omleidingen. Overlast voor bewoners is helaas niet te vermijden, vanwege verschillende wegopbrekingen.

Samen met de bewoners
Het ontwerp van de herinrichting is samen met wijkbewoners gemaakt. Verschillende scholen, winkeliers, winkelend publiek, wijkplatform en bewoners hebben meegedaan. De huidige situatie is in beeld gebracht, knelpunten gesignaleerd en oplossingen aangedragen. Tot slot is het ontwerp verfijnd in een workshop met belangstellende buurtbewoners.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact op met Mark van den Berg, afdeling Realisatie en Beheer, via telefoonnummer 0348 - 428 414 of via email: berg.m@woerden.nl

Beschikbare documenten:

- plattegrond fase 0 (PDF, 2 KB)

- plattegrond fase 1 (PDF, 2 KB)

- plattegrond fase 2 (PDF, 2 KB)

- plattegrond fase 3 (PDF, 2 KB)

- plattegrond fase 4 (PDF, 2 KB)

- plattegrond fase 5 (PDF, 2 KB)

- plattegrond fase 6 (PDF, 2 KB)