Dienstenbond CNV

Nieuws

Aanvullingen op het Sociaal Plan van Delta Lloyd

22 maart 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo

Door: b.degroot

Afgelopen dinsdag 20 maart hebben wij een eerste gesprek met de werkgever gehad om tot aanvullingen te komen op het Sociaal Plan. Wij hebben onze voorstellen toegelicht en op 2 april zal er verder gesproken worden. De werkgever was bereid enkele kleine stappen in onze richting te zetten. Voor ons echter nog niet voldoende: op 2 april onderhandelen wij verder. U hoort daarna weer van ons.

Naar aanleiding van de ledenbijeenkomsten hebben wij onze voorstellen om tot aanvulling te komen op het Sociaal Plan in het kader van de reorganisatie bij het Zorgbedrijf nog een op een rij gezet en dinsdag bij de werkgever nader toegelicht:


1. Wij stellen voor de belemmeringen bij externe herplaatsing te verkleinen door herplaatsingskandidaten bij externe herplaatsing de keuze te geven tussen een aanvulling op een elders lager te verdienen salaris (zoals thans in het plan is bepaald) dan wel een eenmalige vergoeding die gerelateerd is aan de kantonrechterformule.


2. Wij stellen voor de belemmeringen bij externe herplaatsing te verkleinen door de positie te verbeteren van herplaatsingskandidaten die bij een externe herplaatsing een tijdelijke arbeidsovereenkomst aanvaarden. Nu is het zo dat deze medewerker in geval zijn tijdelijke arbeidsovereenkomst niet wordt verlengd, zijn aanspraken op een beëindigingsvergoeding van Delta Lloyd heeft verspeeld. Dit vormt voor medewerkers een ernstige belemmering om een tijdelijk dienstverband buiten Delta Lloyd aan te gaan.


3. Wij stellen voor om de (financiële) voorwaarden van de Remplaçantenregeling te verbeteren waardoor dit voor medewerkers een serieuze optie kan worden. In dit kader stellen we tevens voor de regeling ex. artikel 3.2.8 Sociaal Plan van toepassing te verklaren op oudere medewerkers, die van de Remplaçantenregeling gebruik wensen te maken.


4. Wij stellen voor om bij de berekening van de hoogte van de beëindigingvergoeding bij het bepalen van de anciënniteit van de medewerker, periodes van uitzendwerk direct voorafgaand aan de arbeidsovereenkomst met Delta Lloyd mee te laten tellen.


5. Wij stellen voor om vast te leggen dat de herplaatsingstermijn in geval van ziekte of zwangerschap van de herplaatsingskandidaat wordt opgeschort.


6. Wij stellen voor om bij de berekening van de hoogte van de uitkering uit hoofde van de 58plus-regeling, het total cash inkomen als uitgangspunt te nemen.


7. Wij stellen voor bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst, gelijk aan hoofdstuk 5 Sociaal Plan, personeelskortingen op verzekeringen en hypothecaire leningen voor de duur van drie jaar af te kopen.

In onze ledenbijeenkomst hebben wij met u het voorstel van de werkgever besproken waarin hij na de afspiegeling een tussenfase van matching wil inbouwen (daarna begint voor degenen die niet gematched kunnen worden de herplaatsingstermijn). Hier waren voor- en nadelen aan verbonden en met name de manier waarop het matchen plaatsvindt is voor ons cruciaal (er dient geen kwaliteitsslag plaats te vinden). De werkgever heeft afgelopen dinsdag voorgesteld de matching zelfs vóór het afspiegelen te laten plaatsvinden. CNV Dienstenbond heeft hier grote vraagtekens bij, bovendien moet eerst worden uitgezocht of dit eigenlijk wel kan volgens de regels van het afspiegelen die het CWI hanteert.

De werkgever gaat e.e.a. nog uitzoeken en doet ons dan een compleet voorstel. Wij zullen dat met onze kaderleden bespreken en u van de ontwikkelingen op de hoogte houden.

Daarnaast hebben wij met onze bedrijfsledengroep (en met enkele COR leden) gesproken over mogelijke CAO voorstellen. Wij zullen u binnenkort een concept voorstellenbrief sturen waar u uw ideeën en suggesties voor een nieuwe CAO kwijt kunt.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Bernard Jan de Groot 010-2651111, e-mail
b.degroot@remove-this.cnvdibo.nl.