Gemeente Venray


22 maart 2007

Vangnetregeling schoolzwemmen

Het college van B en W heeft ingestemd met de vangnetregeling schoolzwemmen. De regeling moet in het nieuwe schooljaar 2007/2008 in werking treden. De regeling volgt op het vervallen van het schoolzwemmen in het jaar 2005/2006.

De vangnetregeling is bedoeld voor alle leerlingen die bij de start van groep 5 nog geen zwemdiploma A hebben. Zij kunnen op kosten van de gemeente een jaar lang zwemles volgen bij zwembad De Sprank. In ieder geval totdat het zwemdiploma A is behaald.

Hiermee verwacht het college het risico dat een groep kinderen, die vanwege hun sociaal culturele, economische of etnische achtergrond niet op particuliere zwemlessen terecht komen, geen zwemvaardigheid krijgen te ondervangen. Het afschaffen van het schoolzwemmen met ingang van schooljaar 2005/2006, bracht dit risico met zich mee.

Aan het einde van het schooljaar krijgen kinderen zonder zwemdiploma A een aanmeldformulier op school. Het ingevulde formulier kan ingediend worden bij de gemeente. De gemeente zal de desbetreffende kinderen aanmelden voor zwemles bij De Sprank. De aangemelde kinderen zullen één maal per week zwemles krijgen, op een vast tijdstip.

Het advies wordt op 8 mei voorgelegd aan de gemeenteraad.