Gemeente Winterswijk


Nieuwe inrichting trouwzaal Winterswijk

22 maart 2007

Winterswijk - Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het plan van een kunstcollectief uit Winterswijk om de trouwzaal te verfraaien. De huidige aankleding en inrichting van de trouwzaal wordt door velen als kil en ongezellig ervaren. De trouwzaal mist de uitstraling en grandeur die een trouwzaal zou moeten hebben.

Kunstcollectief
Het college koos voor het plan van een kunstcollectief, bestaande uit plaatsgenoten Vic Hulshof, Robert Jansen en Sandra Meerdink. Zij willen de trouwzaal transformeren naar een elegante, feestelijke en uitnodigende zaal. Daartoe creëerden zij een organisch en figuratief samenspel van huwelijkssymboliek.

Zo komt onder meer een bruidsboeket terug als wandschildering. Verder worden huwelijksfoto's als wandobject achter glas geplaatst en krijgt de zaal een huwelijksbootje als glasobject. In het tapijt wordt een 'rode loper' verwerkt. Ook krijgt de zaal nieuwe sfeerverlichting, een spiegel in de hal en nieuw meubilair voor het bruidspaar.

Op korte termijn worden met het kunstcollectief afspraken gemaakt over de uitvoering van het plan. De verwachting is dat de werkzaamheden voor de zomervakantie zijn afgerond.