Gemeente Arnhem

Minister selecteert vier Arnhemse wijken (22-03-07) Ella Vogelaar, minister van Wonen, Wijken en Integratie, heeft vanmiddag bekend gemaakt dat zij vier Arnhemse wijken geselecteerd heeft als toekomstige prachtwijken. Het gaat om Klarendal, Presikhaaf, Het Arnhemse Broek en Malburgen/Immerloo. Het college van burgemeester en wethouders is verheugd door deze selectie: De geselecteerde wijken hebben al jaren onze volle aandacht. De helpende hand van de minster is daarbij dan ook zeer welkom.

De selectie vond plaats in het kader van Het project Van probleemwijk naar prachtwijk. Dit is één van de speerpunten in het coalitieakkoord. Het project richt zich op wonen, werken, leren, integreren en veiligheid. Het Arnhemse college van B&W is blij met deze expliciete koppeling tussen sociaal en fysiek. Hoeveel geld er voor elke wijk beschikbaar komt en hoe dat wordt ingezet is nog niet bekend.

Aandachtswijken
De aangewezen wijken komen overeen met vier van de vijf zogenaamde aandachtswijken die de gemeente Arnhem kent. Op het gebied van werkloosheid, schooluitval, (sport)voorzieningen, brede scholen, veiligheid en openbare ruimte worden ook nu al veel hardnekkige problemen aangepakt. Maar om van deze aandachtswijken echte prachtwijken te maken, is nog meer integrale inzet nodig. De gemeente Arnhem grijpt deze kans dan ook met beide handen aan.

In een eerste reactie heeft hebben burgemeester en wethouders laten weten de minister binnenkort graag te willen ontvangen in één van onze toekomstige prachtwijken.