Bureau Drechtsteden

toerisme

Drechtsteden maken zich sterk voor toerisme

De Drechtraad heeft op 21 maart 2007 ingestemd met de visie en uitwerking van het concept Hollands Glorie en geeft daarmee het startschot voor de realisatie van een aantal initiatieven in 2007 en 2008. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet op weg naar het versterken van het toeristisch product in de Drechtsteden.

Resultaat in 2007
Afgelopen periode is intensief met ondernemers gesproken of en hoe zij een eigen invulling kunnen geven aan het concept Hollands Glorie. Het enthousiasme is groot en heeft inmiddels al vele initiatieven opgeleverd op het gebied van arrangementen, evenementen, product­ ontwikkeling en promotie. Wat hiervan in de loop van 2007 zichtbaar wordt is onder andere een dagarrangement Havenmuseum Rotterdam-Kinderdijk, een shopping-gids Dordrecht en omstreken, het natuurpad bij Kinderdijk, toeristische landkaarten bij de waterbushaltes, Biesboscharrangementen en een promotiepakket riviercruises. Deze ideeën zijn nagenoeg uitgewerkt. Ook met Rotterdam worden afspraken gemaakt. Daarnaast blijft de regio werken aan de realisatie van de grote toeristische projecten, zoals een transferium voor bezoekers bij Haven-Zuid in Alblasserdam.

Extra werkgelegenheid
Verwacht wordt dat de activiteiten rondom Hollands Glorie nadrukkelijk gaan bijdragen aan de lokale en regionale economie en werkgelegenheid door een toename van het aantal bezoekers. Zoân 10% in de periode tot 2010. Ook wordt verwacht dat bezoekers langer in de regio verblijven en er meer geld uitgeven. Daarnaast zijn bij een toenemend bezoek extra mensen nodig, onder andere in de horeca.

Aantrekkelijke regio
Met binnen een straal van enkele kilometers de oudste stad van Holland, Dordrecht, met zijn vele monumenten, het tot werelderfgoed uitgeroepen Kinderdijk, het Nationaal Park De Biesbosch en het maritieme industrieel erfgoed, dat kenmerkend is voor de Drechtsteden, ziet de regio nog legio kansen om Hollands Glorie verder te ontwikkelen. Dat is goed voor de inwoners van de Drechtsteden en het woon- en vestigingsklimaat.

Dordrecht, 22 maart 2007
//////