KNMG

Congres Fusion 'Variatie in mensen, diversiteit in zorg', georganiseerd door KNMG District Rotterdam

Datum 22-03-2007 t/m 22-03-2007
Geaccrediteerd? wordt aangevraagd
Locatie De Doelen, Rotterdam

VOORAANKONDIGING

Fusion 2007
'Variatie in mensen, diversiteit in zorg'
22 maart 2007, De Doelen Rotterdam

Congres Fusion 2007 vindt plaats tegen de achtergrond van de jongste wetenschappelijke ontwikkelingen, die ons nieuwe inzichten bieden in het ontstaan van ziekten en nieuwe, verrassende mogelijkheden voor behandeling laten exploreren.

Het gaat niet alleen om ontwikkelingen op het gebied van de genomics en biotechnologie, maar ook nieuwe vormen van wetenschappelijke bewijslast. Ontwikkelingen, die de grenzen van de reguliere zorg doen verschuiven; die vormen van complementaire zorg bewijsbaar werkzaam maken en die leiden tot nieuwe vormen van gecombineerde reguliere en complementaire zorg: integrative medicine.

Ondanks de geweldige ontwikkelingen in de zorg gedurende de laatste decennia ervaart iedere zorgverlener dagelijks de beperktheid van onvoldoende toereikende therapeutische mogelijkheden. Openstaan voor nieuwe ontwikkelingen, het verschuiven van de grenzen van onze medische inzichten, zodat we patiënten beter kunnen behandelen: daar gaat het om!

Fusion 2007 biedt een forum aan artsen en andere zorgverleners die met een open mind op basis van de ontwikkelingen in de wetenschap geïnteresseerd zijn in nieuwe vormen van zorg. Daarom staat in het congres de patiënt met de vraag om adequate zorg centraal.

In het ochtendprogramma geven wetenschappers uit binnen- en buitenland hun visie op de ontwikkelingen o.a. op het gebied van de biologie en voeding, verantwoord geneesmiddelengebruik en de resultaten van de opleiding tot onderzoeker, geïnitieerd door ZonMW.

Tijdens het middagprogramma kan in de vorm van parallelsessies kennis worden gemaakt met gecombineerde en andere vormen van zorg. Aan bod komen o.a. integrale psychiatrie, integrative medicine, de relatie tussen voeding en gedrag, genenonderzoek in relatie tot adipositas en genenonderzoek in relatie tot hart- en vaatziekten. Twee parallelsessies gaan dieper in op de betekenis en de rol van integrative medicine in de huisartsenpraktijk.

Het congres wordt besloten met een plenaire discussie met deskundigen, politici en vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties. Tijdens het congres is er een gelegenheid tot het verwerven van informatie en netwerken.

Het congres richt zich op alle artsen, medisch specialisten, apothekers en in meest brede zin zorgverleners en beleidsmakers in de zorg. Voor diverse doelgroepen wordt accreditatie aangevraagd.

Voor meer informatie kijkt u op www.congresfusion.nl of u neemt contact op met SGFB bv (Martin de Bondt) via telefoon: 035 6560392 of e-mail: info@sgfb.nl