Ingezonden persbericht


Tweedaags congres over Reassurance Policing, Hoogeloon

22 en 23 maart 2007

De Stichting Maatschappij Veiligheid en Politie (SMVP) en het Centrum voor Politiestudies (CPS) hebben het genoegen u uit te nodigen voor een tweedaags congres op 22 en 23 maart 2007. Dit congres wordt gehouden in Hoeve Biestheuvel te Hoogeloon (NB).
Op dit congres nemen we het concept Reassurance Policing, dat in de UK opgang maakt, nader onder de loep. Er komen sprekers uit Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Tijdens de eerste dag focussen we ons vooral op een inhoudelijke discussie. Deze dag heeft een meer besloten, meer academisch karakter. Hierbij proberen we een antwoord te formuleren op de volgende centrale vragen:

Hoe definieert Engeland Reassurance Policing? Wat zijn de beelden en de grote discussiepunten? Wat kan dit betekenen voor het veiligheids- en politiebeleid in Nederland en in België? Kan men dit overnemen in het Nederlandse en Belgische beleid of niet? Hoe vertaalt de discussie zich in Nederland en België?

De eerste dag wordt afgesloten met een diner en een heuse avondactiviteit. Twee stand-upcomedians, Bert Koster (NL) en Bert Gabriëls (B) geven speciaal voor deze gelegenheid een conference op maat.

In de ochtend van de tweede dag komt een aantal relevante thema's aan de orde. Rond elk thema is een workshop georganiseerd.

In de middag trachten we de afstemming van beleid en organisatie te schetsen: politie en integrale veiligheid, politie en politiek (bestuurlijk) beleid.

Naar aanleiding van dit congres zullen drie publicaties worden gemaakt, die alle in de prijs van het congres zijn inbegrepen: een CPS cahier politiestudies, een verslagboek van het congres (SMVP-publicatie) en een Engelstalige wetenschappelijke publicatie.

Op onze website www.smvp.nl vindt u onder 'Conferentie'alle benodigde informatie, het complete programma en het inschrijfformulier.

Wij hopen u zeer talrijk te mogen verwelkomen.

Met gevoelens van hoogachting en een vriendelijke groet,

Lodewijk Gunther Moor en Paul Ponsaers

Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP) Postbus 239
3300 AE Dordrecht
T 078 61 44 362
E smvp@smvp.nl
W www.smvp.nl