Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 062

datum: 20 maart 2007

Praten over klimaatverandering met de gemeente

Voor alle inwoners van de gemeente Amersfoort organiseert het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie op donderdag 22 en 29 maart van 19.30 uur tot 22.00 uur discussieavonden over de klimaatverandering. De gemeente Amersfoort is benieuwd naar ideeën van inwoners over dit onderwerp.

Klimaatdiscussie
Sinds donderdag 8 maart wordt vier weken lang, elke avond de film van Al Gore "An Inconvenient Truth" gratis vertoond in het Grand Théâtre te Amersfoort. De filmvoorstelling is tot nu toe elke avond uitverkocht. Wethouder Gerda Eerdmans is blij met dit succes. Zij wil graag bewustwording creëren van oorzaak en gevolgen van klimaatverandering maar ook een debat initiëren over de wijze waarop de gemeente en inwoners hier iets aan kunnen doen. Daarom worden deze discussieavonden georganiseerd. Naast vertegenwoordigers van de gemeente Amersfoort zijn ook milieudeskundigen aanwezig met kennis over het besparen van energie (in woonhuizen, maar ook over maatregelen die gemeenten kunnen nemen om energie te besparen).

Iedereen is welkom
De discussieavonden worden gehouden op donderdag 22 en 29 maart bij het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort (Landgoed Schothorst). De zaal gaat om 19.30 uur open. Om 20.00 uur start de discussie met een korte presentatie. Om 22.00 uur wordt de avond afgesloten. Iedereen is welkom. Inschrijven is niet nodig.

Informatie: Kitty Walter, communicatieadviseur Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME), telefoon 06 25 04 62 05, e-mail kj.walter@amersfoort.nl.


---- --