Jeugdkabinet buigt zich over opdracht minister Rouvoet

21.03.2007 / 08:55 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Samhoud

Samhoud

http://www.samhoud.nl/index.php?id=1?=1

Persbericht
21 maart 2007

Jeugdkabinet buigt zich over opdracht van minister Rouvoet Eerste ministerraad jeugdkabinet op 22 maart

Aanstaande donderdag 22 maart 2007 komt het gloednieuwe Jeugdkabinet bijeen om 17.00 uur op de Maliebaan 55 in Utrecht voor de allereerste ministerraad. Het Jeugdkabinet buigt zich dan over haar eerste opdracht, afkomstig van minister Rouvoet persoonlijk. Vorige week donderdag ontving de minister in Beetsterzwaag het Jeugdregeerakkoord uit handen van Jeugdpremier Jip. Andre Rouvoet nam als minister van Jeugd en Gezin de gelegenheid te baat om het Jeugdkabinet advies te vragen over drie belangrijke thema's: Maatschappelijke stages
Het tegengaan van uitval van scholieren
Het zorgen voor een goede aansluiting tussen school en arbeidsmarkt

Uitnodiging
De opdracht van minister Rouvoet was niet het enige dat hij in petto had. Hij nodigde jeugdpremier Jip uit een dag mee te gaan op een van zijn busreizen door Nederland. Daarnaast nodigde hij een delegatie van het Jeugdkabinet uit om deel te nemen aan de Kindertop die is gepland op 6 juni aanstaande.

Jeugdkabinet op toer
Het Jeugdregeerakkoord van Jip en zijn 7 ministers is in eerste instantie gebaseerd op een onderzoek onder ruim 600 jongeren in Nederland. Het akkoord vertegenwoordigt de mening van de jeugd. Op maandag 19 maart kwamen daar de meningen bij van 100 scholieren van het Jac P. Thijsse College in Castricum.

Op woensdag 28 maart vervolgt het Jeugdkabinet haar toer met een bezoek aan het Nova College in Den Haag. Het adres is Hooftskade 127. Van 9.00 tot 11.00 uur zullen opnieuw 100 scholieren hun mening geven over het jeugdregeerakkoord en over de toekomstvisie van Nederland. Op 30 maart bezoekt het Jeugdkabinet het HHC in Warffum.

Via de scholentoer, een lespakket en de website www.jeugdkabinet.nl verzamelt het Jeugdkabinet de mening van zoveel mogelijk jongeren in Nederland.

'Op deze manier is het weliswaar premier Jip die spreekt, maar dan namens alle jongeren in Nederland. Zeker als het lespakket gaat lopen, dat is beschikbaar vanaf 2 april', aldus de 17-jarige Jip Samhoud.

Voor meer informatie over het Jeugdkabinet, het lespakket en Visie21, ga naar www.jeugdkabinet.nl of www.visie21.nl of neem contact op met:

Jeroen Schilte, woordvoerder: j.schilte@visie21.nl of tel. 06-13731025 Jip Samhoud, premier en initiatiefnemer lesprogramma: jip@visie21.nl of tel. 06-27045970 Carolien Bijen, Projectleider Visie21: c.bijen@visie21.nl of tel. 06-13727604